22.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Petar Gizdić i Marija Krištić spasili petoricu mladića iz gorućeg automobila u...

Petar Gizdić i Marija Krištić spasili petoricu mladića iz gorućeg automobila u Solinu

Petoricu maloljetnih mladića koji su noćas ozlijeđeni u teškoj prometnoj nesreći u solinskom naselju Rupotine, od sigurne smrti spasilo je dvoje slučajnih prolaznika. Petar Gizdić (26) i njegova djevojka Marija Krištić (26), inače medicinska sestra, izvukli su stradale mladiće iz plamtećeg automobila. Detalje spašavanja Petar je ispričao za Radio Dalmaciju.

Vozili smo iz smjera Klisa prema Ninčevićima i ugledali smo sa strane auto, između stupa i drveta. Prema položaju, mislim da su prvo udarili u drvo koje ih je odbilo na stup. Ranije smo tuda već prošli i nije bilo auto, tako da smo zaključili već kad smo prošli 50 metara da se radi o nesreći i vratili se.

Bio je to nerealni herojski čin, mladići su izvučeni posljednji tren iz gorućeg automobila:

U autu smo vidjeli petero mladih ljudi, jedan je uspio proviriti, bio je sav krvav i zapomagao je. Djevojka mi je medicinska sestra i odmah je pozvala hitnu pomoć, srećom mirno je i staloženo reagirala. U tom trenutku je auto počeo dimit, mi smo ih brzo počeli izvlačiti van. Auto je bio skroz zgnječen i trojicu koji su sjedili otraga smo lakše izvukli, iako su svi zapravo bili naslagani jedan na drugog jer je auto stajao praktički na prvom kraju. Auto je počeo gorjeti, i morali smo čim prije izvući dvojicu sa suvozačevog i vozačevog. Jedva smo ih izvukli, bilo je teško i fizički jer je bio potpuno priklješten. Vatra je brzo buknula, imao sam osjećaj u jednom trenu da mi vatra dodiruje lice i cura mi je vikala da se maknem da ćemo svi skupa izgorjeti u toj buktinji. Dobili smo neku nadljudsku snagu i izvukli smo ih u zadnji tren kroz prozor, najbolje što smo mogli.

Moramo biti zahvalni i Petru i Mariji što su doslovno riskirali svoje mlade živote da bi spasili one još mlađe. Oni su uistinu naši heroji.

Hvala im!

Pet mladića zabilo se autom u stup: Vozilo potpuno izgorjelo, svi su ozlijeđeni, troje teško

Najnovije

Još iz rubrike