13.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Inspektori u Splitu uhvatili dvojicu bjegunaca s Interpolove tjeralice koji su pljačkali...

Inspektori u Splitu uhvatili dvojicu bjegunaca s Interpolove tjeralice koji su pljačkali starije osobe po obali. Evo kako su varali građane

“Hrvatska policija stvarno dobro radi”, rekao je iskusni 76-godišnji državljanin Makedonije, nakon što je zajedno sa svojim 68-godišnjim sunarodnjakom u subotu poslijepodne uhićen u Splitu zbog sumnje da su u proteklih mjesec i pol dana na splitskom, dubrovačkom i šibenskom području prevarili najmanje šest starijih osoba, uzevši im ukupno oko 180 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Dvojica Makedonaca su tijekom kolovoza obilazila banke, bolnice, parkove, pošte i sva druga područja za koja su pretpostavljali da se tu okupljaju stariji građani. Žrtvama bi pričali izmišljene priče o slučajnoj prometnoj nesreći koju su imali glumeći da se ne poznaju i da su strani državljani koji “natucaju” hrvatski ili engleski. Igrali su igrokaze ne bi li od žrtve uzeli što više novaca. Pratili bi ih i do bankomata dok su dizali novce, varali ih na raznorazne načine, nasamarili ih lažnim novcem i rečenicama poput “čuvajte Vi novac (lažni) dok se ja ne vratim (s pravim)”….

Tijekom kriminalističke obrade nakon uhićenja, otkriveno da su za njim raspisane čak tri međunarodne Interpolove tjeralice, i to iz Slovenije, Austrije i Makedonije. Jedan je čak otkinuo i dio jagodice kažiprsta kako bi otežao identifikaciju otisaka prstiju. Uhitili su ga Šime Buzov, Ivan Ajduković (iz krim policije Trogir i Split), zajedno s kolegama Antom Čudinom iz PP Trogir, Tomislavom Šabićem iz 2 PP i Nikolom Uremovićem iz 1 PP.

Nije bilo lako ući prevarantima u trag jer su koristili šilterice i perike, a nitko nije znao tko su oni zaista. Shvativši na kojim područjima “operiraju”, policajci su krenuli danima češljati područja oko tih objekata. Uhvatili su ih kod ljekarne u Blatinama, dodaje portal.

Obojica će biti privedena na ODO Split zbog sumnje u počinjenje pet prijevara i jedne teške krađe u Dubrovniku, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike