3.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tko je Harald Kopitz, austrijski monstrum koji je udavio svoje troje male...

Tko je Harald Kopitz, austrijski monstrum koji je udavio svoje troje male djece

Harald Kopitz (56) udavio je u noći na subotu svoje troje djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina u dobi od četiri godine u potkrovnom penthouseu na zagrebačkim Mlinovima, a potom, čini se, pokušao i sebe usmrtiti.

Na fb-u napisao je oproštajnu poruku, nakon koje je netko od prijatelja pozvao policiju:

“Zbogom svima! Otići ću, jer više ne mogu. Ljubav mog života, Marija Durmiš, napustila me je jer je bivša supruga Dajana Kopitz bila jako loša prema njoj i nemam novca. Sve što sam pokušao posljednjih godinu i pol nije me vratilo na posao, pa čak ni moja braća iz masonskih loža poput Vladimira Para, Zlatka Knesovića i Domagoja Vukovića nisu htjeli pomoći, čak se na kraju nisu ni javljali na telefon.

Samo su mi najbolji prijatelji Manfred i Roland i moj brat Helmut pomagali koliko su mogli.

Ali sada sam na kraju! Doviđenja”, napisao je Kopitz.

Nakon što je saznala za stravu u Mlinovima, majka ubijene djece završila je oko 9 sati u bolnici u Dubrovniku.

Jutarnji doznaje da je bila u teškom psihičkom stanju pa joj je pružena psihijatrijska pomoć.

Nakon stabiliziranja stanja lijekovima ženi je ponuđena hospitalizacija, no odlučila je otići u Neum otkuda je navodno rodom i gdje je ovih dana boravila.

Liječnici kažu kako njezino stanje nije bilo takvo da bi zahtijevalo prisilnu hospitalizaciju, piše Jutarnji.

Poslovi austrijskog monstruma

U zemljišnim knjigama zgrada u kojoj se nalazi stan u kojem je Harald Kopitz (56) usmrtio svoje troje malodobne djece vodi se kao vlasništvo tvrtke Graditelj svratišta d.o.o. koja se bavi iznajmljivanjem stanova, pa je očito Kopitz ondje živio u najmu.

Iz Jutarnjeg su u subotu pokušali doći do direktora tvrtke, ali još im se nije povratno javio.

Inače, na poslovnim servisima Harald Kopitz posljednje je bio povezan s tvrtkom Kopitz Adriatic Consulting koju je osobno osnovao u srpnju 2020. godine na svojoj osobnoj adresi. Tvrtka nije prijavila 2020. godine nikakve prihode, a u sudskom registru je i dalje aktivna.

Firme u likvidaciji

Ostale tvrtke s kojima je Kopitz u Hrvatskoj bio povezan su sve neaktivne, a radilo se o firmama Vantage Leasing d.o.o. u kojoj je bio direktor od 2007. do 2019. te Pet Plus usluge u kojoj je od 2007. do 2010. godine bio direktor. Od 2016. do 2021. godine bio je i član društva u tvrtki Empire Monster d.o.o. koja posljednjih godina nije prijavljivala značajnije prihode, odnosno bila je u gubitku te nema ni aktivnih računa, a iz te tvrtke je Kopitz izašao u travnju ove godine.

Vantage Leasing je isto tako u likvidaciji, i to od listopada 2019. godine, a i tvrtka Pet Plus usluge d.o.o. brisana je 2010. godine iz registra.

Konzultant i pregovarač

Kopitz je, inače, radio za više velikih tvrtki kao konzultant i pregovarač. Većinom se bavio financijama. Radio je 13 godina kao član Upravnog odbora te 5 godina kao voditelj međunarodnog marketinga i razvoja poslovanja u regiji CEE u poduzeću VB Leasing, 7 godina je radio na voditeljskim pozicijama u poduzeću Robert Bosch AG, s fokusom na razvoj marketinga.

Radio je i u tvrtkama Alcatel Austria te AKG Acoustics.

Titulu magistra poslovne administracije (MBA), s fokusom na poslovno upravljanje i vodstvo, stekao je na sveučilištu Donau-Universität Krems.

‘Kratko ošišani dečki utjeruju dugove’

Jutarnjem listu je u lipnju 2009. godine poslao demant na članak objavljen 12. lipnja iste te godine pod nazivom “Banke šalju ‘kratko ošišane dečke’ da utjeruju dugove”. U njemu je naveo da navedeni članak smatraju potpuno jednostranim, neobjektivnim i neetičnim iznošenjem iskrivljenih podataka, nestručno needucirano izvučenim iz konteksta od strane novinara.

“Ovakvom se neutemeljenom i pristranom prezentacijom javnosti uz višestruko spominjanje naziva tvrtke VB Leasing baca neizbrisiva ljaga i ruši poslovni ugled stvaran godinama. S obzirom na to osjećamo kako je potrebno istaknuti nekoliko pojedinosti koje će to i detaljnije argumentirati”, navode u toj reakciji Božena Jelinić, Harald Kopitz i Ante Odak, direktori VB Leasing d.o.o., piše Jutarnji.

Kopitz je već bio u bolnici

U travnju ove godine napisao je post na fb-u u kojem se prisjeća kako je lani bio pet tjedana u bolnici. Nije napisao zašto.

“Danas slavim svoj prvi 2. rođendan. Prije godinu dana bio sam jako, jako blizu smrti! No, uz pomoć svojih najboljih prijatelja, brata i ljubavi prema bivšoj zaručnici i prema djeci, zatvorio sam vrata drugog svijeta i vratio se u život.
Također želim zahvaliti svima vama koji ste mi poslali pozitivnu energiju i misli za to vrijeme.

Danas sam jako zahvalan što mi se to dogodilo, što sam preživio, što sam se promijenio i što sam u tih 5 tjedana u bolnici naučio što mi je važno u životu! Ali u posljednjih godinu dana naučio sam i tko su mi zaista prijatelji/partneri – tko mi stoji i tko se samo pretvara da je prijatelj, što je bilo jako teško i bolno iskustvo, ali i vrlo potrebno! Hvala vam na svemu ovome !!! Dakle, sretan rođendan Haralde”, napisao je.

Sada ga u bolnici čuva policija

Danas, nakon monstruoznog ubojstva djece, prevezen je u KBC Sestre milosrdnice gdje mu je pružena liječnička pomoć. Uzeo je zasad nepoznato sredstvo kojim je namjeravao počiniti samoubojstvo, izvijestila je policija.

Bio je pothlađen kad je dovezen u bolnicu i bez svijesti te je smješten u jedinicu intenzivne skrbi, a u tijeku je dijagnostički postupak kako bi se utvrdilo o kakvom se sredstvu radi te ima li neke druge kronične bolesti. Zasad je stabilan i pod intenzivnom liječničkom skrbi, javlja Jutarnji list.

Policajci su ga omamljenog pronašli u urbanoj vili u kojoj je počinio nezapamćen zločin.

Trenutno ga u bolnici čuva policija.

Veliki šok: Zbog traumatičnog događaja u Mlinovima stručna pomoć za policijske službenike

Najnovije

Još iz rubrike