17.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Strašan zločin u Mlinovima udarna vijest u Austriji

Strašan zločin u Mlinovima udarna vijest u Austriji

Udarna vijest u brojnim austrijskim medijima ove subote jest stravičan događaj u zagrebačkim Mlinovima gdje je otac, austrijski državljanin, ubio troje malodobne djece, a potom si je pokušao oduzeti život. Kako doznaje HRT, nalazi se na internističkoj intenzivnoj njezi u KBC Sestre Milosrdnice i stabilno je.

U Mlinovima u sjevernom dijelu Zagreba noćas se dogodio težak zločin. Policija je oko 2 sata iza ponoći u stanu pronašla beživotna tijela troje maloljetne djece i njihova oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo.

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u ranim jutarnjim satima u suradnji s policijskim službenicima provela je očevid povodom pronalaska tri mrtva tijela u stanu u Mlinovima.

– Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela, izvijestili su.

Šokantni događaj u zagrebačkim Mlinovima udarna je vijest u brojnim austrijskim medijima.

Kurier piše da je majka djece u trenutku ovoga događaja bila u Dubrovniku te da se nalazi u teškom psihičkom stanju.

Navode i da su djeca ovaj vikend trebala provesti s ocem jer su roditelji razvedeni, dodajući da se radi o zločinu bez presedana u glavnom gradu Hrvatske.

Der Standard piše da je 56-godišnjak počinio nezapamćen zločin u Zagrebu, da se radi o Austrijancu koji živi u glavnom gradu Hrvatske. On je, kako navode, u stabilnom stanju i zbrinut, a čuva ga policija.

Dodaju da je najmanja moguća kazna zatvora za ovakvo zlodjelo 10 godina. Prenose i navode iz hrvatske policije da su krenuli postupati nakon što su dobili dojavu o objavi na Facebooku u kojoj je Austrijanac najavio da će počiniti samoubojstvo.

O ovome događaju izvještavaju i austrijska nacionalna televizija ORF te jedan od najčitanijih dnevnika, Die Presse, prenosi HRT.

Tko je Harald Kopitz, austrijski monstrum koji je udavio svoje troje male djece

Veliki šok: Zbog traumatičnog događaja u Mlinovima stručna pomoć za policijske službenike

Mađerić o trostrukom ubojstvu: Sustav socijalne skrbi nije imao nikakvu prijavu o nasilju u toj obitelji

Najnovije

Još iz rubrike