Strašan zločin u Mlinovima udarna vijest u Austriji

Ilustracija

Udarna vijest u brojnim austrijskim medijima ove subote jest stravičan događaj u zagrebačkim Mlinovima gdje je otac, austrijski državljanin, ubio troje malodobne djece, a potom si je pokušao oduzeti život. Kako doznaje HRT, nalazi se na internističkoj intenzivnoj njezi u KBC Sestre Milosrdnice i stabilno je.

U Mlinovima u sjevernom dijelu Zagreba noćas se dogodio težak zločin. Policija je oko 2 sata iza ponoći u stanu pronašla beživotna tijela troje maloljetne djece i njihova oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo.

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u ranim jutarnjim satima u suradnji s policijskim službenicima provela je očevid povodom pronalaska tri mrtva tijela u stanu u Mlinovima.

– Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela, izvijestili su.

Šokantni događaj u zagrebačkim Mlinovima udarna je vijest u brojnim austrijskim medijima.

Kurier piše da je majka djece u trenutku ovoga događaja bila u Dubrovniku te da se nalazi u teškom psihičkom stanju.

Navode i da su djeca ovaj vikend trebala provesti s ocem jer su roditelji razvedeni, dodajući da se radi o zločinu bez presedana u glavnom gradu Hrvatske.

Der Standard piše da je 56-godišnjak počinio nezapamćen zločin u Zagrebu, da se radi o Austrijancu koji živi u glavnom gradu Hrvatske. On je, kako navode, u stabilnom stanju i zbrinut, a čuva ga policija.

Dodaju da je najmanja moguća kazna zatvora za ovakvo zlodjelo 10 godina. Prenose i navode iz hrvatske policije da su krenuli postupati nakon što su dobili dojavu o objavi na Facebooku u kojoj je Austrijanac najavio da će počiniti samoubojstvo.

O ovome događaju izvještavaju i austrijska nacionalna televizija ORF te jedan od najčitanijih dnevnika, Die Presse, prenosi HRT.

Tko je Harald Kopitz, austrijski monstrum koji je udavio svoje troje male djece

Tko je Harald Kopitz, austrijski monstrum koji je udavio svoje troje male djece

Mađerić o trostrukom ubojstvu: Sustav socijalne skrbi nije imao nikakvu prijavu o nasilju u toj obitelji

Share This Article