Premijer Kosova o terorističkim akcijama: Srbija je potaknula palež i bacanje bombi na centre za registraciju vozila

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da su napade na centre za registraciju vozila u Zubinom Potoku i Zvečanu akcije koje je potaknula Srbija, prenosi RTK.

Kurti je u objavi na fb-u napisao da preliminarne istrage pokazuju da požar u zgradi Centra za registraciju vozila u Zubinom Potoku nije slučajan.

Pozvao je građane, posebno one sjeverno od Ibra, bilo da su Srbi, Albanci, Bošnjaci ili Romi, da ostanu mirni i surađuju sa kosovskim institucijama.

“Preliminarne istrage pokazuju da požar u zgradi Centra za registraciju vozila u Zubinom Potoku nije se dogodio slučajno, već namjerno. U Zvečanu su također bačene dvije ručne bombe, također u zgradi Centra za registraciju vozila, ali na sreću nisu eksplodirale. Pojedinci ili grupe kojima vladavina prava i javni red ugrožavaju kriminalne aktivnosti napadaju našu državu i remete mir. Njih jasno ohrabruje i podržava Srbija točnije tamošnji autokratski režim. Nažalost, u očima međunarodne zajednice, Srbija koristi građane Kosova da izazove ozbiljan međunarodni sukob, a takvi požari i zločini koje počine neće se tolerirati. Kosovska policija je profesionalna institucija koju svi moraju poštovati. Pozivam građane, posebno na sjeveru Ibra, bilo da su Srbi, Albanci, Bošnjaci ili Romi, da ostanu mirni i surađuju sa institucijama Kosova”, napisao je Kurti na fb-u.

Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla je priopćio da je riječ o kaznenom djelu “s terorističkim elementima”.

VIDEO Tenzije rastu: Vučić poslao MiG-ove na granicu s Kosovom, Srbi, koji tamo prosvjeduju, ih oduševljeno pozdravili

Share This Article