5.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Pozajmio 54.000 kuna, vratio pola milijuna i morao prodati nekretninu

Pozajmio 54.000 kuna, vratio pola milijuna i morao prodati nekretninu

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 39 i 59 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Iznude nad 40-godišnjakom.

Kako se sumnja, od travnja 2016. godine pa sve do 23. rujna 2021. godine, prema zajedničkom dogovoru i planu da sebi pribave znatnu protupravnu imovinsku korist, kontinuiranim zastrašivanjima, psihičkim pritiskom i višekratnom uporabom fizičke sile i ozbiljnim prijetnjama njemu i članovima njegove obitelji, prisilili su ga da im u više navrata isplati ukupno više od 500.000 kuna.

Uz taj iznos u gotovom novcu, natjerali su ga i da proda svoju nekretninu u Varaždinskim Toplicama za 30.000 eura. Taj novac je morao predati 39-godišnjaku koji je potom na ime svoje supruge kupio građevinsko zemljište u Vrsima za 20.000 eura, dok je za ostatak kupio teretno vozilo Citroen Yumpi.

– Prijavljeni su time za sebe pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist koja višestruko premašuje početno dugovanje, pozajmicu u iznosu od 54.000 kuna – kažu u PU varaždinskoj.

Po završenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike