5.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ajduković: Prema prvim informacijama, zločin je u domeni osobne psihopatologije

Ajduković: Prema prvim informacijama, zločin je u domeni osobne psihopatologije

Temeljem prvih informacija zločin u zagrebačkom naselju Mlinovi koji je jutros potresao Hrvatsku, spada u domenu osobne psihopatologije, komentirala je ugledna psihologinja Marina Ajduković, profesorica na Studiju za socijalni rad zagrebačkog Pravnog fakulteta, vijest da je otac noćas u Zagrebu ubio svoje troje malodobne djece i pokušao sebi oduzeti život.

“Već sama činjenica da je otac pokušao suicid nakon toga isto indicira na određene psihodijagnostičke kategorije, no o tome bi sada bilo jednostavno nedogovorno govoriti”, kazala je dodavši kako će se sigurno provesti uvid u to što se događalo, s obzirom na to da je riječ o troje malodobne djece i da je riječ o razvedenim roditeljima.

Obitelj je, komentira Ajduković, sigurno u nekom trenutku bila u sustavu socijalne skrbi jer je trebalo napraviti plan roditeljske skrbi.

“Morali su se u jednom trenutku regulirati ti kontakti. Pitanje je samo jesu li majka i otac o tome kako se to odvijalo informirali dalje Centar za socijalnu skrb”, kazala je za HRT.

“Nažalost, gotovo svake godine imamo jednu ovakvu tragediju koja zaista ne spada u domenu normalnog, očekivanog”, rekla je Ajduković, prenosi N1.

Policija objavila detalje strašnog zločina u zagrebačkim Mlinovima

Užas u Zagrebu: Otac vlastitim rukama udavio troje malodobne djece, pokušao ubiti i sebe

Pravobraniteljica o ubojstvu u Zagrebu: Radi se o doista nezapamćenoj situaciji

Najnovije

Još iz rubrike