1.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO Muškarac napao fotoreportera jer je snimao, načelnik Fažane: Ja sam ga...

VIDEO Muškarac napao fotoreportera jer je snimao, načelnik Fažane: Ja sam ga zaposlio

Tijekom održavanja sjednice Općinskog vijeća Fažane, nepoznati muškarac fizički je nasrnuo na snimatelja portala Istarski.hr te mu oštetio opremu. Načelnik je priznao kako je on angažirao tog čovjeka jer ne dopušta snimanje sjednica, a zbog svega je pozvana i policija.

Fotoreporter nije htio napustiti sjednicu jer je bila javna, zbog čega je muškarac došetao do njega i stao ispred kamere, a ubrzo nakon nasrnuo na njega i oštetio mu opremu.

– Ja sam zaposlio čovjeka, ne možete ovdje sudjelovati, nemate pravo i niste pozvani, kazao je načelnik Fažane Radomir Korać što se čuje i u snimci.

Cijelom incidentu prethodila je i rasprava između predsjednice Vijeća Ade Damjanac te IDS-ovog vijećnika Ivana Gerišića koji je tvrdio da nigdje u Poslovniku o radu Općinskog vijeća Fažane ne piše da se sjednice ne smiju snimati.

– Sjednice Vijeća su javne, vijećnici su javno izabrane osobe, a Općinsko vijeće donosi isključivo opće akte vezane za rad Općine. Opći akti kao takvi ne zadiru u sferu zaštite osobnih podataka i ne tiu se poimence stanovnika naše općine. Igrokaz načelnika, predsjednice Vijeća i većine vijećnika koalicije SDP-HSU je po mom mišljenju ispod svih granica kulturnog i otvorenog društva. Također, angažiranje osoba obučenih u kratke hlačice i neformalnu kratku majicu za poslove privatne zaštite je nezakonito, kazao je Gerišić.

Nakon što je dao podatke i broj mobitela svog nadređenog, snimatelja su zamolili da ugasi kameru te da će cijeli incident biti prijavljen.

– Nakon ovakvog događaja postavlja se pitanje zašto načelniku jedne općine smeta prisutnost medija na sjednicama Općinskog vijeća, kada uzmemo u obzir da su u demokratskim sustavima pravo na informacije i sloboda medija već odavno postali standard, komentirala je oporbena vijećnica Lidija Udovički incident, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike