Uhićen jedan od najboljih MMA boraca u povijesti, prijavljen je za obiteljsko nasilje

Ilustracija

Djelatnici policije grada Las Vegasa i okruga Clark u američkoj saveznoj državi Nevadi u petak su u jutarnjim satima uhitili američkog majstora mješovitih borilačkih vještina Jona Jonesa (34), javlja ESPN.

Jonesa je prekršajno prijavljen za obiteljsko nasilje, odnosno za neovlašteno dodirivanje ili udaranje člana obitelji, člana kućanstva ili partnera.

Jones se trenutno nalazi u pritvoru, a određena mu je jamčevina od osam tisuća američkih dolara (51.223 kuna). Borac će u pritvoru provesti najmanje 12 sati.

Djelatnik policije Larry Hadfield rekao je da je Jones uhićen u resortu kod Bulevara Las Vegas i Ulice Flamingo u 5:45 sati po lokalnom vremenu.

Jonesovi predstavnici i poslodavac, Ultimate Fighting Championship (UFC), nisu komentirali vijest o njegovom uhićenju.

ESPN navodi da se Jonesa smatra jednim od, ako ne i najboljim borcem u povijesti UFC-a.

Jones se bori u poluteškoj kategoriji (borci teški između 84 i 93 kilograma), a dva je puta držao titulu prvaka svoje kategorije – od ožujka 2011. do travnja 2015. te od prosinca 2018. do kolovoza 2020. godine.

Jones je poluteškaš s najviše obrana titule, najviše pobjeda, najdužim pobjedničkim nizom i najviše pobjeda.

Jones je između 2015. i 2017. bio upleten u više kontroverznih situacija te je zbog disciplinskih postupaka tri puta ostajao bez titule prvaka. Kazneno je prijavljen 2015. godine zbog uzrokovanja prometne nesreće i bježanja s lica mjesta, a 2016. i 2017. je dva puta pao na doping testovima.

Jones je 2019. optužen za nanošenje tjelesnih ozljeda konobarici u striptiz klubu u Albaquerqueu u saveznoj državi New Mexico. Konobarica je tada ustvrdila da je ju je Jones udario, gušio, dodirivao i poljubio u vrat. Borac nije osporio optužbu koja mu se stavila na teret i osuđen je na 90-dnevnu uvjetnu kaznu.

Borac je i 2020. godine uhićen nakon što je pao na alkotestu. Policija je tada tijekom pretrage njegovog vozila u njemu pronašla alkoholno piće i crni pištolj. Jones je priznao da je vozio pod utjecajem alkohola te se u sklopu nagodbe odbačene optužbe za nesavjesno rukovanje vatrenim oružjem, posjedovanje otvorene boce alkoholnog pića i vožnju bez valjanog osiguranja. Osuđen je na četiri dana kućnog pritvora, godinu dana uvjetno i minimalno 90 dana terapije, prenosi Jutarnji.

Share This Article