Puljak: Ne mislim sljedeće četiri godine biti žrtva političkog prepucavanja

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak unutar vladajuće pozicije ima opoziciju, čini se nakon jučerašnje sjednice splitskog Gradskog vijeća koju je komentirao za N1.

“Bilo je neobično i trajalo predugo”, rekao je Ivica Puljak komentirajući sjednicu splitskog Gradskog vijeća i dodajući:

“Bilo je puno političkog prepucavanja. Ne mislim sljedeće četiri godine biti žrtva političkog prepucavanja. Građani su nas izabrali da završimo eru Keruma i HDZ-a, propadanja Splita i neću dopustiti da budemo taoci u Gradskom vijeću i pozivam vijećnike da prekinemo s propadanjem Splita i uvedemo Split u novu fazu. U nekim situacijama ću to napraviti sam. Jučer je na početku sjednice SDP spriječio da smijenimo kadrove Keruma i HDZ-a iz nadzornih odbora i upravnih vijeća. Račan je rekao da može ‘izgubiti vlast, ali obraz neću izgubiti’, ja neću izgubiti obraz i neću pristati na trgovinu firmama.”

Komentirajući informaciju da je SDP rekao da će tražiti da se ubuduće snimaju sastanci, Puljak odgovara:

“Mislim da su to neozbiljne ideje. Ne treba raditi cirkus, ovo nije reality show, politika je ozbiljna stvar. A ne da se bavimo muralima, to je bila zadnja točka jučer – koji mural nacrtati na Gripama.”

Misli da će “preživjeti” proračun, no ističe da je planiran katastrofalno:

“Čeka nas rebalans proračuna, a proračun je planiran katastrofalno, napuhan u prihodima s realnim rashodima. Umjesto da se pozabavimo time, a to znači da za mnoge planirane projekte neće biti novaca.”

Istaknuo je i da je KK Split velik problem, no Grad će stati iza kluba, poručio je Puljak.

“Ako se proračun ne usvoji, ide se na nove izbore po zakonu. Ako vijećnici misle da treba na nove izbore, neka se sami raspuste. Ako ne misle sudjelovati u razvoju grada, neka se sami raspuste i idemo u izbore. Pobijedio bih opet”, zaključio je.

Share This Article