6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Od predoziranja u Remetincu preminuo već šesti zatvorenik ove godine: Kad su...

Od predoziranja u Remetincu preminuo već šesti zatvorenik ove godine: Kad su ga donijeli u bolnicu, cijeli je bio natečen. U Šibeniku palili ćelije

41-godišnji muškarac umro je u Centru za dijagnostiku zagrebačkog zatvora od, neslužbeno doznaje 24sata, predoziranja tabletama.

Pravosudni policajci u Remetincu su pronašli mrtvog zatvorenika u petak u jutarnjim satima. Riječ je o muškarcu koji je bio smješten u Centru za dijagnostiku u kojemu stručnjaci različitih profila utvrđuju psihofizičko stanje osuđenika te nakon toga odlučuju u kojem zatvoru ili kaznionici će služiti kaznu. Ovo je već šesti slučaj smrti zatvorenika u Remetincu od početka godine.

Ivica R. (39) iz Lobora, koji je u zatvor na izdržavanje kazne primljen dan ranije, umro je 25. ožujka. Stjepan Pavletić (79), zvani “Beli Konj”, preminuo je 17. veljače u bolnici. Najstariji diler kokaina u zemlji u zatvor je dospio zbog ponovnog posjedovanja i preprodaje te iste droge. Sredinom siječnja preminuo je zatvorenik Dalibor M. (36), navodno zbog zlouporabe heptanona. Prošlog Badnjaka u zatvoru je pozlilo Mirsadu Šečiću (27), koji je izdržavao zatvorsku kaznu zbog nekoliko manjih kaznenih djela.

“Kad su ga donijeli u bolnicu, čitav je bio natečen. On se nikad nije žalio da bi bio bolestan, da ga boli glava, nikad, nikad, nikad”, rekla nam je tada Rukija Beganović, majka preminulog mladića.

Šečić je u istražnom zatvoru završio jer je s majkom, bratom i sestrom bio optužen za napad na liječnika na Jordanovcu, kao i za demoliranje bolničkog inventara nakon što mu je u bolnici umro otac.

Ne događaju se incidenti samo u zagrebačkim zatvorima. Kako neslužbeno ovaj portal, u šibenskom zatvoru je zatvorenik ili više njih zapalio ćeliju. Tijekom intervencije, u za sada još nepoznatim okolnostima, ozlijeđen je jedan pravosudni policajac, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike