4.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Divlje svinje opkolile Rim: Šeću glavnim prometnicama, neke napadaju i ljude

Divlje svinje opkolile Rim: Šeću glavnim prometnicama, neke napadaju i ljude

Skupina divljih svinja nedavno je bila viđena kako šeću uz prometnicu u samom centru Rima u Italiji, a tamošnja gradonačelnica izjavila je kako ih ‘klevetnici koriste protiv nje’.

Jedan prolaznik ovaj je prizor od 13 divljih svinja i snimio te podijelio na društvenim mrežama, a mnogi su se našalili da bi Rim trebao uvesti ‘staze za divlje svinje’ umjesto biciklističkih staza.

Kako prenosi The Guardian, njihova pojava nije rijetka – građani ih često viđaju kako čeprkaju po hrpama smeća, a nedavno su fotografirane i ispred talijanskog ministarstva vanjskih poslova.

U svibnju je skupina veprova okružila ženu na parkiralištu supermarketa u Formellu nedaleko od Rima gdje su joj otrgnuli vrećicu i pojeli hranu koju je žena kupila.

Gradonačelnica Virginia Raggi koja je ušla u utrku za drugi mandat kazala je kako su za sve krivi čelnici okolne regije Lazio, a nedavno je i započela sudski postupak protiv regionalnih vlasti zbog ovog problema.

– Moji klevetnici nastavljaju koristiti fotografije i snimke divljih svinja po Rimu i žele da preuzmem odgovornost. Ako gospođu proganja vepar u Formellu, sljedećeg dana novine kažu da sam ja odgovorna. Svinje nisu problem samo Rima, kazala je gradonačelnica, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike