7.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nevjerojatan slučaj prevare! Lakovjerno uplatila 20.000 kuna kako bi dobila paket od...

Nevjerojatan slučaj prevare! Lakovjerno uplatila 20.000 kuna kako bi dobila paket od milijun i 500.000 dolara

U rujnu i kolovozu PU osječko-baranjska dobila je dvije prijave prijevara putem interneta. Prvo je nepoznati počinitelj nasamario 57-godišnjakinju rekavši joj da joj je poslao u paketu 1,5 milijuna dolara i da mora uplatiti 20.000 kuna poštarine, a drugi je slučaj kada je 56-godišnjakinja ugovorila najam stana u Njemačkoj i 20.000 kuna uplatila banci u Španjolskoj.

Jedna je 57-godišnjakinja u kolovozu stupila u kontakt s nepoznatom osobom putem društvenih mreža. Tijekom njihove komunikacije ta joj je osoba rekla da joj je poslala paket s 1,5 milijuna američkih dolara. Sve što je trebala 57-godišnjakinja napraviti jest uplatiti poštarinu na nepoznati inozemni račun u iznosu od 20.000 kuna – što je i napravila.

Paket joj do današnjeg dana nije stigao, niti je dobila povrat uplaćenog novca.

Drugi slučaj dogodio se u rujnu. Naime, 56-godišnjakinja je putem platformne na internetu stupila također u kontakt s nepoznatom osobom. Dogovorila je najam stana u Njemačkoj i uplatila više od 20.000 kuna na račun banke u Španjolskoj.

Nakon što je kontaktirala korisničku službu Internet platforme, saznala je da to nije njihov bankovni račun i da se radi o prijevari te uplaćeni novac nije dobila natrag, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike