Naletio je na električni kabel koji mu je zamalo prerezao vrat, a HEP će se žaliti na presudu jer, kako tvrde, nema dokaza

David, koji je 24-godišnji student, se jedne večeri vraćao mopedom s posla kući, a nad Zagorje se bilo srušilo olujno nevrijeme te je puhao je jak vjetar. 10. kolovoza oko 19 sati i 50 minuta David je prolazio na svojem mopedu Gillera runner mjestom Hršak-Breg kod kućnog broja 43. Svjedok Dražen K. koji je sve vidio kasnije je ispričao što se tog trena dogodilo.

Vraćao se, kaže, te večeri iz svojeg vinograda i kad je došao na Hršak Breg, vidio je kabel od struje kako visi nisko preko ceste. Zaustavio je auto i izašao van kako bi upozorio druge vozače da stanu. U tom času iza zavoja je čuo da dolazi motor. Trčao je prema njemu da ga zaustavi, ali nije uspio, piše Danica.hr.

“Kada je motor stigao do mjesta gdje je kabel bio skroz na kolniku, digao je motoristu jedno četiri metra od zemlje, izbacio mu kacigu, pa je motorist pao na kolnik te se otkotrljao na travnati dio! Pritrčao sam ga i pitao da li je živ, da li se može micati, bio je u velikom šoku”, ispričao je Dražen.

Vrlo brzo je shvatio da tog dečka zapravo dobro poznaje, otac mu je poznati liječnik i političar iz Krapinskih Toplica, zajedno rade u bolnicu. Nazvao ga je i čovjek je začas došao na mjesto nesreće.

Kako je ovih dana ustanovio sud, mladić je “izašavši iz nepreglednog zavoja udesno i na nizbrdici naletio (u visini svog vrata) na električni kabel koji se s električnog stupa protezao preko kolnika do obližnje kuće, ali je uslijed ukošenog stupa bio u visini od oko 1,5 metara od zemlje.”

“Od naleta na električni kabel pao s mopeda te je više metara letio zrakom i potom pao uz cestu na bankinu. U prometnoj nesreći zadobio je teške tjelesne ozljede, te je samo zahvaljujući spletu sretnih okolnosti izbjegao smrt, jer mu je električni kabel zamalo prerezao vrat”, piše u zapisniku sa sudske rasprave.

Više svjedoka potvrdilo je kako je kobnog dana nevrijeme nakosilo električni stup te se strujni kabel ispriječio po kolniku na visini od otprilike metar i pol. Općinski sud u srijedu je donio nepravomoćnu presudu kojom je HEP ODS-u naložio da Davidu isplati odštetu.

Prema presudi, moraju mu isplatiti oko 110.000 nematerijalne i materijalne odštete te oko 65.000 sudskih troškova. HEP će se žaliti na presudu. Tvrde kako nije dokazano da bi vjetar srušio stup, niti je dokazano da je mladić stradao baš na tom mjestu.

Teška nesreća u kojoj je mladić zadobio brojne teške ozljede te je samo čudom preživio dogodila se još u kolovozu 2017. godine, a tek je danas donesena nepravomoćna presuda, prenosi RTL.

Share This Article