13.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Četvrti dan prosvjeda kosovskih Srba: Podigli šatore, stigla im i drva za...

Četvrti dan prosvjeda kosovskih Srba: Podigli šatore, stigla im i drva za grijanje

Kosovski Srbi četvrti dan prosvjeduju na granici između Srbije i Kosova. Podižu šatore, a stigla su im i drva za grijanje.

Četvrti dan traju prosvjedi kosovskih Srba na granici između Srbije i Kosova. Podižu šatore, a stigla su im i drva za grijanje.

Na granici su i pripadnici specijalne postrojbe kosovske policije, a došlo je i do fizičkog sukoba. Kako piše Telegraf, kosovska policija pretukla je trojicu Srba. Ravnatelj KBC-a Kosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je da su dvojica muškaraca zadobila teške tjelesne ozljede, javlja RTS. Dodao je da su ozljede koje su zadobili posljedice udaranja, gaženja i šutiranja.

Prosvjednici su blokirali promet nezadovoljni odlukom kosovskih vlasti kojom se oduzimaju tablice automobila s oznakama sa sjevera Kosova. Policija na Kosovu uklanja transparente s natpisima “Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština”.

Pripadnici kosovske policije sinoć su skinuli bilbord sa istom porukom u Ranilugu, a poruke “Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština” postavljene su i na severu Kosovske Mitrovice i u Gračanici.

Vozila s oznakama Srbije moraju uzeti probne tablice i platiti naknadu. Priština tvrdi da se radi o recipročnoj mjeri jer Srbija ne dopušta ulazak vozilima s kosovskim tablicama, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike