1.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Britanci se u potpunosti okreću umjetnoj inteligenciji i žele postati vodeća svjetska...

Britanci se u potpunosti okreću umjetnoj inteligenciji i žele postati vodeća svjetska AI supersila

Velika Britanija namjerava postati svjetska supersila na polju tehnologije umjetne inteligencije (AI) u narednih deset godina, obznanila je u objavi nacionalne AI strategije britanska vlada.

Uz pomoć našeg uspješnog AI ekosustava te vodećeg svjetskog R&D sustava, ova nacionalna AI strategija transformirat će ogroman potencijal AI-ja u bolji rast, napredak i socijalnu korist za Veliku Britaniju te biti predvodnik u primjeni AI prema najvećim izazovima 21. stoljeća, stoji u britanskoj nacionalnoj AI strategiji.

Tijekom idućih 10 godina i prema onom što piše u navedenoj strategiji, AI će imati dubok utjecaj na poslovanje i sigurnost na globalnoj razini, a Velika Britanija već ima prednost kad je riječ o izgradnji AI alata za novu ekonomiju.

To omogućuje Velikoj Britaniji da još više poveća svoju vodeću startnu poziciju na polju umjetne inteligencije te da učini te tehnologije središtem razvoja kao globalna znanstvena i inovacijska supersila.

Da bi postigli taj cilj, AI strategija predviđa ulaganja i planiranja prema dugoročnim potrebama AI ekosustava, potporu tranziciji prema ekonomiji s umjetnom inteligencijom te osiguranje učinkovitog upravljanja AI tehnologijama.

Ova nacionalna AI strategija signalizirat će svijetu našu namjeru za izgradnjom najvećih proinovacijskih regulatornih uvjeta na svijetu; za poticanje napretka diljem Velike Britanije i osiguranja da svi mogu imati koristi od AI-ja; te primjene AI u pomaganju rješavanja globalnih izazova poput klimatskih promjena, piše u dokumentu.

Britanska vlada očekuje da će njihova AI strategija povećati otpornost, produktivnost, ekonomski rast i inovacije diljem privatnog i javnog sektora, ali poručuju da će za tu promjenu biti potreban trud čitavog društva u narednih deset godina, kako bi se u potpunosti ostvario puni potencijal, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike