3.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Potresna ispovijest sina ubijene sutkinje: Poljubila me pred školom. Tada sam...

VIDEO Potresna ispovijest sina ubijene sutkinje: Poljubila me pred školom. Tada sam zadnji put vidio svoju majku

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne obitelji objavilo je na svom YouTube kanalu potresan video povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U potresnom videu govori sin sutkinje Ljiljane Hvalec koja je u krvavom pohodu Mate Oraškića ubijena u sudnici 22. rujna 1999. godine. Oraškić je tada s prva dva hica ubio suprugu Gordanu s kojom je bio u brakorazvodnoj parnici, a nakon nje, također s dva metka, odvjetnicu Hajru Prohić. Okrenuo se prema sudačkom stolu i presudio i sutkinji. Zapisničarka Stanka Cvjetković, iako teško ranjena, preživjela je taj stravični zločin.

“Sjećam se šetnje s mamom. Ovuda smo stalno prolazili. Često smo išli u park. Igrali se. Sjećam se finih jela koja je kuhala, ali i zabave u kuhinji. Mama je voljela sport. Sva igrališta su bila naša. Stalno nas je negdje vodila. Pamtim putovanja, izlete, skijanja, ljetovanja… Poticala je našu kreativnost. Znala se šaliti, ali uvijek kada je trebalo, bila nam je podrška. Sjećam se njezine sobe na sudu i panoa s našim crtežima. Mama nas je prije posla vodila u školu i u vrtić. Sjećam se kako me poljubila pred školom i s bratom otišla prema vrtiću. Tada sam zadnji put vidio svoju majku. Imao sam devet godina, a moj brat Vito pet. Tada je mama ubijena”, ispričao je svoju potresnu priču na snimci, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike