13.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Strava u Istri: Osoba koja je ostavila umrijeti zavezanog psa je...

Strava u Istri: Osoba koja je ostavila umrijeti zavezanog psa je monstruozni zločinac

Užasan prizor mrtvoga psa vezanog za lanac u selu Turčinovići nedaleko Svetog Petra u Šumi u središnjoj Istri slomio je srce volontera Snoopy – friends for life – Dog shelter Pula, koji su na dojavu turista htjeli pomoći psu, no već je umro.

Strava koju je proživio nesretan crni pas vidljiva je i u njegovu sklupčanu mršavom tijelu te prljavim posudama bez vode i hrane u boksu punom smeća u kojemu je bio zavezan za lanac, pišu Prijatelji životinja na fb-u.

Psu se vide rebra, između vrata i ogrlice za koju je vezan lancem ima mnogo prostora, iz čega je vidljivo da dugo nije jeo i da je vjerojatno sporo umirao od gladi. Zbog lanca nije mogao pobjeći. Osoba koja je ostavila umrijeti zavezanog psa je monstruozni zločinac.

Udruga SNOOPY prijavila je slučaj policiji, kriminalistička obrada je u tijeku, a veterinarskim pregledom utvrđeno je da se radi o teškom zanemarivanju životinje. Iz Udruge insistiraju da se obavi obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti psa i ističu „da će poduzeti sve da ljudski otpaci koji su ovo dozvolili plate najstrožu kaznu.”

Ovaj strašan slučaj mora biti poticaj nadležnom ministarstvu da se što žurnijim izmjenama Zakona o zaštiti životinja zabrani okrutnost držanja pasa na lancu: www.zabranimolanac.net!, pišu Prijatelji životinja.

Najnovije

Još iz rubrike