6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kod Svete Helene jučer je poginuo direktor poznatog peradarskog obiteljskog obrta

Kod Svete Helene jučer je poginuo direktor poznatog peradarskog obiteljskog obrta

Mario Jančec (36), direktor tvrtke Jančec d.o.o. iz Donjeg Pustakovca, poznatog međimurskog peradarskog obiteljskog obrta, poginuo je u utorak u 8.30 sati prometnoj nesreći koja se dogodila između čvorova Sveta Helena i Popovec na autocesti Goričan – Zagreb.

Policija još utvrđuje uzroke nesreće, ali prema onome što je dosad poznato, Jančec je vozio kamion tvrtke Jančec d.o.o. iz smjera Čakovca prema Zagrebu i naletio je također na teretno vozilo koje je bilo zaustavljeno ispred njega. Naime, kako piše i na stranici HAK-a, na tom dijelu autoceste do 11. listopada odvijaju se radovi na kolniku između 82,9. kilometra i 82,2 kilometra i promet se odvija samo pretjecajnim trakom. Zbog gustog prometa, pogotovo u jutarnjim satima, stvaraju se duge kolone jer se promet sužava u samo jednu prometnu traku.

Je li vozač previdio prometnu signalizaciju ili je bilo posrijedi nešto drugo, pokazat će očevid i istraga. Kabina kamiona u potpunosti je bila smrskana, a tovarni dio bio je pun gajbi za prijevoz peradi. Trebat će ustanoviti je li vozač uopće kočio prije nego što je udario u teretno vozilo ispred sebe.

U prometnoj nesreći na istoku Hrvatske, u Ulici J. J. Strossmayera 274 u Vođincima, u 6.40 sati poginula je 50-godišnja vozačica koja, kako je izvijestila policija, nije koristila sigurnosni pojas. Ona je upravljala automobilom vinkovačkih oznaka iz smjera Starih Mikanovaca u smjeru središta mjesta. Kod kućnog broja 274 pri izlasku iz desnog zavoja izgubila je nadzor nad vozilom, prešla u lijevi suprotni trak i izravno se sudarila s osobnim vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Preminula je na mjestu događaja, a vozač drugog vozila prevezen je u vinkovačku bolnicu.

I tako je utorak, koji se inače obilježava kao “Europski dan bez poginulih u prometu”, samo tijekom jutra na hrvatskim cestama odnio dva života. Riječ je inače o programu TISPOL-a, mreže prometnih policija europskih država, koji se provodi od 2017. u Hrvatskoj. Policija je jučer tijekom cijelog dana na svim prometnicama pojačano provodila preventivno-represivne aktivnosti, ali nažalost utorak su obilježile dvije teške nesreće s poginulima, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike