13.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska BiH državljanin nezakonito prešao granicu, uhićen u hrvatskom državnom lovištu s vojnom...

BiH državljanin nezakonito prešao granicu, uhićen u hrvatskom državnom lovištu s vojnom puškom

Osumnjičeni će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, dok mu je u provedenom upravnom postupku izdano rješenje o protjerivanju, piše sisačko-moslavačka policija.

U subotu, 18. rujna, oko jedan sat poslije ponoći, unutar otvorenog državnog lovišta na području mjesta Donji Dobretin, općina Dvor, policijski službenici su bez dokumenata i s puškom vojnog porijekla zatekli 29-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina.

Uhićen je te je od njega oduzeta puška i streljivo. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je iz Bosne i Hercegovine pješice nezakonito prešao državnu granicu i ušao u Republiku Hrvatsku s namjerom protuzakonitog lova.

Zbog kaznenih djela protuzakoniti lov i ribolov te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, osumnjičeni će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, dok mu je u provedenom upravnom postupku zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakoniku o Schenegenskim granicama i Zakonu o strancima izdano rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske u kojem mu je određena zaštitna mjera zabrane ulaska i boravka na teritoriju Europskog gospodarskog pojasa u trajanju od godinu dana.

Najnovije

Još iz rubrike