3.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović u SAD-u: Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih...

Milanović u SAD-u: Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih

„EU je vjerojatno najkompleksnije političko udruženje u povijesti čovječanstva. Teško je njime upravljati, nedostaje političke legitimnosti jer ga većinom vode birokrati. Za moju zemlju je od najveće važnosti pitanje što će biti s EU u idućih 10 godina“, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović na Sveučilištu Columbia u New Yorku gdje je govorio u okviru ‘World Leaders Foruma’ na temu „Krize u nastajanju i konkurentski narativi“.

Govoreći pred studentima Sveučilišta Columbia, predsjednik Milanović je pojasnio kako je Hrvatska dugo morala čekati na članstvo u EU te da se uspjeh Hrvatske u Uniji sada treba mjeriti samo po uspješnosti izvlačenju novca iz europskih fondova. Odgovarajući na pitanja studenata, predsjednik Milanović komentirao je i svoje viđenje širenja EU.

„Jugoistok Europe teži članstvu u EU, ali sve zemlje nisu dovoljno motivirane za ulazak u Uniju“, rekao je hrvatski Predsjednik i pojasnio kako je za Srbiju najteža stvar činjenica „što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih”.

Predsjednik Milanović smatra da Srbija „nema snažnu namjeru“ ući u EU, dok se Sjeverna Makedonija i Albanija , kako je kazao, „snažno trude i bore“. Konstatirao je kako je Crna Gora najbliže ulasku u EU s 33 otvorena poglavlja.

Govoreći na Sveučilištu Columbia, predsjednik Milanović je iznio i svoje viđenje situacije u Afganistanu koji je ponovno pod vlašću talibana, a svi vojnici NATO-a napustili su tu zemlju.

„Hrvatski vojnici trebali su se povući još prije 10 godina, nakon ubojstva šefa al-Kaide Osame bin Ladena“, rekao je između ostalog predsjednik Milanović i dodao kako se „nikada nije zavaravao idejom da će biti išta od demokracije u Afganistanu“, piše Ured predsjednika RH.

Vučić: Milanović je izbor građana Hrvatske i time njihova slika i prilika. Na njegove niske i plitke uvrede neću odgovarati uvredama

Vulin: U Hrvatskoj se političari dijele na otvorene i prikrivene ustaše. Milanović spada u gluplje hrvatske političare

Najnovije

Još iz rubrike