13.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Korona strava u Njemačkoj: Ubio zaposlenika benzinske crpke jer ga je tražio...

Korona strava u Njemačkoj: Ubio zaposlenika benzinske crpke jer ga je tražio da nosi masku

Muškarac (49) kojeg se sumnjiči kako je u subotu (18. rujna) kasno navečer vatrenim oružjem ubio 20-godišnjeg zaposlenika benzinske postaje u Idar-Obersteinu u Falačkom Porajnju( njem.Rheinland-Pfalz) nalazi u pritvoru, piše Fenix magazin.

– Muškarac se sumnjiči da je ubio 20-godišnjeg blagajnika. Nakon što smo objavili njegovu fotografiju u policijsku postaju je došao u pratnji žene – priopćila je policija.

Istražitelji imaju više informacija o motivu zločina. Nevjerojatno, ali 20-godišnji blagajnik benzinske postaje ubijen je zbog maske. Naime, prema vlastitom priznanju koje je šokiralo i policajce, ubojica je rekao kako je bio ljut jer ga je zaposlenik tražio da stavi zaštitnu masku na lice.

Istražitelji su rekonstruirali ono što se dogodilo u subotu navečer oko 19.45 sati na benzinskoj postaji Aral u Idar-Obersteinu: 49-godišnjak ulazi na benzinsku postaju, želi kupiti pivo. No, budući da ne nosi zaštitnu masku za usta i nos, blagajnik mu skreće pažnju na Pravilnik o zaštiti od korone. Dolazi do verbalne prepirke. Muškarac napušta benzinsku postaju. Otprilike dva sata kasnije, oko 21.45, vraća se, ovaj put s prekrivenim ustima i nosom. Na blagajni skida masku. Mladi student opet ga opomene. Osumnjičeni mu tada puca u glavu, piše Fenix magazin.

– Mladić je odmah bio mrtav – rekao je glavni državni tužitelj Kai Fuhrmann.

Nakon ubojstva osumnjičeni muškarac pobjegao je pješice.

U policiju došao u pratnji žene

Pregledom nadzornih kamera policijski istražitelji uspjeli su brzo objaviti fotografiju osumnjičenog, obavijestiti javnost i zatražiti pomoć. U nedjelju oko 8.40 sati osumnjičeni se pojavio ispred policijske postaje Idar-Oberstein u pratnji jedne žene. Policija ne navodi je li mu ona supruga ili partnerica te u kakvoj su vezi.

U policijskoj postaji su ga uhitili pripadnici specijalnih snaga.

– Pretpostavljamo kako se želio predati. Ovo je definitivno poseban slučaj, nismo imali zločin koji se povezuje s koronom ni u sjedištu policije u Trieru, ni u saveznoj državi Falačkom Porajnju – rekao je šef policije Triera Friedel Durben.

Osumnjičeni je Nijemac iz okruga Birkenfeld. Do sada nije imao policijski dosje. Prilikom pretresa njegovog stana u okrugu Idar-Oberstein, istražitelji su pronašli oružje za ubojstvo, kao i drugo vatreno oružje i streljivo.

– Prilikom ispitivanja je priznao zločin. Što se tiče motiva, izjavio je da mu je stanje pandemije korone teško opterećenje. Osjećao se gurnutim u kut i nije vidio drugi izlaz osim onoga što je napravio. Žrtva mu se činila odgovornom za cjelokupnu situaciju, budući da je ona provodila pravila – rekao je Fuhrmann, piše Fenix magazin.

Najnovije

Još iz rubrike