4.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Strojovođa je trubio i kočio ali je žena pala pod vlak: Protrnuo...

Strojovođa je trubio i kočio ali je žena pala pod vlak: Protrnuo sam…

U subotu je na željezničkoj pruzi između dvaju osječkih naselja, Drvljanika i Sjenjaka žena pala pod vlak prilikom prelaska pruge na nenaznačenom mjestu.

Žena je pala između tračnica nakon što je ugledala vlak koji se kretao željezničkom prugu, nakon čega je vlak u cijelosti preko nje. Strojovođa navodi kako je ugledao ženu kako prelazi prugu te pravovremeno počeo kočiti i zvučnim znacima signalizirati dolazak vlada, ali je žena je pritom požurila prijeći prugu te na samoj pruzi i pala.

– Protrnuo sam, uplašio sam se za njezin život, ali u tako kratkom vremenu, odnosno na maloj udaljenosti teško je zaustaviti vlak na mjestu, iako se na toj dionici vozi, kako mi to kažemo, kolodvorskom brzinom, odnosno sporo. Čim sam uspio zaustaviti vlak, potrčao sam van iz kabine vidjeti što se dogodilo. Bilo mi je loše i strahovao sam od najgorega – rekao je strojovođa.
U nesreći je zadobila samo ogrebotine te je ubrzo medicinski zbrinuta.

Unatoč strogoj zabrani navedeni prijelaz građani koriste već godinama te strojovođe navode kako se tim dijelom pruge vozi sporije upravo iz tog razloga.

Tijekom očevida brojni su prolaznici unatoč nesreći i većem broju policijskih službenika na mjestu događaja nepropisno prelazili željezničku prugu na što su policijski službenici reagirali upozorenjima, a potom i novčanim kaznama, javlja HRV.

Najnovije

Još iz rubrike