3.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava KaLibar bestival: Prva zbirka Senke Kapetanović „Cirkulacija nepotrebnih stvari“

KaLibar bestival: Prva zbirka Senke Kapetanović „Cirkulacija nepotrebnih stvari“

Na KaLibar bestivalu, u Centru za mlade Varaždin, 23. rujna u 20.00 h, na rasporedu je predstavljanje zbirke poezije „Cirkulacija nepotrebnih stvari“ Senka Kapetanovice Kapetanović, dobitnice Nagrade Post scriptum za godinu 2020.

“Premijerno ćemo predstaviti prvu zbirku poezije Senka Kapetanovic, dobitnice Nagrada Post scriptum za godinu 2020.
Prva zbirka Senke Kapetanović „Cirkulacija nepotrebnih stvari“ donosi nešto više od 50 pjesama pisanih u jednom ciklusu, slobodnim stihom, bez strofa, piše Kruno Lokotar na fb stranici KaLibar bestiVal.

Senka Kapetanović je pjesnikinja grada, čak velegrada, koji nikao nije monolitan, nego socijalno i građevinski krhak, posebno nakon što je ošinut potresom, pa se sav kao naherio i rastresao. Njezine vedute i totali se smjenjuju s interijerima i njihovim detaljima, dijelovima tijela, javno i privatno je isprepleteno u atmosferičnim zbijenim pjesmama koje ne bježe od spomena atmosferalija i koje asocijativno iznenađuju i vode u neočekivanim smjerovima.

danju se ljepše putuje do boga / pogledaj / kako su mi tvrdi nokti / baš kao i slike o životu, reći će autorica u jednom trenu, no zbirku ipak ne možemo svesti na tih nekoliko stihova.

Leksik je kolokvijalan, s prosječnim brojem tuđica i udomaćenih tuđica uglavnom engleskog podrijetla, dakle aktualan, a zbirka završava poetskom prozom koja lijepo finalizira postupke vezivanje udaljenog u svrhu približavanja: pokušavam naći vezu između brisanog prostora i / čajnog peciva”, piše Kruno Lokotar.

Najnovije

Još iz rubrike