8.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Grom udario u toranj crkve na Braču: Veliki komadi, gromade kamena su...

Grom udario u toranj crkve na Braču: Veliki komadi, gromade kamena su pale… Oštećeni su auti i krovovi kuća

Grmljavinsko nevrijeme, kiša i pljuskovi koji su stigli tijekom noći u Hrvatsku prouzročili su veću štetu na otoku Braču rano jutros. Udar groma odlomio je kamenje s crkvenog tornja i gromade su pale na krovove obiteljskih kuća i automobile.

Oko pet sati ujutro jako grmljavnisko nevrijeme zahvatilo je područje općine Selca. Udar groma pogodio je toranj crkve Krista Kralja te je oštećen krov, a kamenje koje je padalo s crkve oštetilo je krovove obližnjih obiteljskih kuća i automobile u podnožju crkve, objavili su na Facebooku vatrogasci iz Selca koji su od jutra na terenu i saniraju štetu.

“Vatrogasci su još na terenu i saniraju štetu s krovova kuća i crkve. Nastradali su auti parkirani ispod crkve i nekoliko krovova obiteljskih kuća. Veliki komadi, gromade kamena su pale s crkve”, rekao je predsjednik DVD-a Selca Tino Štambuk.

“Srećom to je bilo u rano ujutro kad nije bilo ljudi na trgu”, kazao je i dodao kako će se misa danas održati jer se čini da u crkvi nema oštećenja, a u zvoniku su oštećene električne instalacije pa nema struje.

Čeka nas još jedna jača kišna epizoda pa u nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak može biti obilnijih oborina. Ujutro u kopnenim krajevima djelomice sunčano, svježe, mjestimice uz mogućnost magle. Na Jadranu te u predjelima uz Jadran promjenjivije, povremeno uz kišu ili pokoji pljusak. Na moru će zapuhati umjereno jugo i južni vjetar, najavio je meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV.

Najnovije

Još iz rubrike