13.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Evo tko je mladi odvjetnik koji je uhićen u Zagrebu: Riječ je...

Evo tko je mladi odvjetnik koji je uhićen u Zagrebu: Riječ je o gradskom vijećniku iz Samobora

Odvjetnik iz Samobora Denis Meczner (31), inače i vijećnik gradskog vijeća iz stranke Fokus, na slobodi je nakon što je Oliver Mittermayer, sudac istrage, odbio prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor, jer je neosuđivan i prošlo je godinu i pol od posljednjeg kaznenog djela koje mu stavljaju na teret.

Policija ga je prijavila da je s još 18 osoba sudjelovao u prijevarama na štetu Croatia osiguranja. Modus operandi već je viđen, samo što se u ovom slučaju nije radilo o fingiranju prometnih nesreća, nego ozljeda na zagrebačkim pločnicima zbog neodržavanja od strane ovlaštenog i obveznog trgovačkog društva.

Policija navodi da je odvjetnik na neutvrđeni način pribavljao krivotvorenu liječničku dokumentaciju s izmijenjenim mjestom i načinom nastanka ozljede te je tu dokumentaciju prilagao uz odštetne zahtjeve upućivane oštećenom trgovačkom društvu.

Nakon što je ono provelo postupak naknade štete te isplaćivalo strankama naknadu za ozljede, on je dio te naknade zadržavao za sebe. Sve to događalo se tijekom 2019. i 2020. godine, a odvjetnik je bio punomoćnik oštećenih, a radi se o njih 18 u dobi od 22 do 88 godina.

Na teret mu se stavlja da je za sebe i opunomoćene stranke pribavio imovinsku korist koja se u pojedinačnim iznosima kreće od 14.000 do 47.600 kuna, odnosno ukupno 316.500 kuna.

Odvjenik je uhićen u petak, a temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretražen mu je stan, odvjetnički ured i automobil, te je u petak predan pritvorskom nadzorniku.

Policija ga je u subotu u 10.30 sati privela sucu istrage na ročište o određivanju istražnog zatvora na kojem je bila i njegova braniteljica, odvjetnica Vesna Rogulj. Tužiteljica je tražila da mu se odredi pritvor, ali je nakon istražnog ročišta sudac Mittermayer odbio taj prijedlog i odvjetnik je pušten na slobodu.

Policija u priopćenju nije otkrila kako je razotkrila još jednu skupinu koja je varala na osiguranju i štetama, ali ostaje vidjeti hoće li istraga otkriti i kako se dolazilo do krivotvorene dokumentacije o ozljedama na pločinicima, za što su navodno bili odgovorni u Zagrebačkom holdingu, odnosno Zagrebačkim cestama, doznaje Jutarnji.

Uhićen mladi zagrebački odvjetnik: Terete ga da je organizirao lanac prevara na odštetama za lažne ozljede

Najnovije

Još iz rubrike