3.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Banožić iz Vukovara: Sramota je što Penava nije našao vremena da kao...

Banožić iz Vukovara: Sramota je što Penava nije našao vremena da kao gradonačelnik dođe pozdraviti vojsku

Tenzije oko popisa stanovništva u Vukovaru su se dizale i prije službenog početka. Ta se tema ni danas, na obilježavanju 30. obljetnice Bitke za Vukovar, nije mogla zaobići ali otvoren je novi spor na relaciji Vlada – vukovarski gradonačelnik.

Istovremeno, premijer s ministrima iz Vukovara podsjeća da ovakva svečanost povodom obljetnice Bitke za Vukovar i osnivanje 209. vukovarske brigade nikada nije organizirana na ovakvoj razini.

Očito nijedna obljetnica ne može bez sukoba političara. U Vukovaru je i Ilija Radić. Njegov gost bio je ministar obrane Mario Banožić.

Na pitanje hoće li današnje obilježavanje postati pravilo, Banožić je kazao:

“Do prijedloga je došlo nakon razgovora s Organizacijskim odborom, mi smo podržali događaj. Ovo je bilo potrebno, potrebno je imati datum kada se rat zahuktavao, da se prisjetimo koliko je vojska učinila, koliko je pomogla ostatku Hrvatske”, rekao je ministar i dodao:

“Mi ćemo nastaviti svake godine treće subote u mjesecu rujan obilježiti ovaj dan, a na velike obljetnice da bude kao i danas”, kazao je.

O prozivkama vukovarskog gradonačelnika Ivana Penava kaže:

“Kada govorimo o ratnim zločinima, za ovu Vladu, saborski klub i koalicijsku većinu je prioritet da ratni zločini ne zastarijevaju. Radimo na problemu nestalih, intezivira se potraga. Nažalost, moramo reći da postoje nestali, svi težimo tome da se zadovolji pravda prema svima koji su radili zločin”, rekao je.

Na prozivke o tome da se vojarna otvara dva puta, Banoćić odgovara:

“Ta interpretacija ne stoji. Završetkom ovog projekta sam rekao da je projekt započeo 2016. godine. A jučer je završen projekt. Sramota je što Ivan Penava nije našao vremena da kao gradonačelnik dođe pozdraviti vojsku. Ja sam od njega očekivao taj minimum kukture, da dođe pozdraviti vojsku”, kazao je ministar obrane.

O borbenim zrakoplovima kaže:

“Ovdje je na Vukovar krenulo preko 30 tisuća vojnika JNA. Ovdje je bilo oko 6 tisuća hrvatskih branitelja. Naravno da je modernizacija Hrvatske vojske prioritet. Rafale do kraja godine potpsiujemo, 2024 će biti ovdje”, poručio je Mario Banožić, piše RTL.

Penava: Jasna ružna činjenica koja jako miriše na izdaju, da je Vukovar bio grad koji je sravnjen sa zemljom, u kojemu je napravljen genocid, ekocid i urbanocid za koji nitko nije odgovarao, kao ni za 1291 civila koji je stradao

Najnovije

Još iz rubrike