4.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Više od 10 tisuća Nijemaca dobit će novce za cijepljenje - evo...

Više od 10 tisuća Nijemaca dobit će novce za cijepljenje – evo i zašto

Država Donja Saska i okrug Friesland sada nude odštetu ugroženima. Oni koji moraju ponoviti cijepljenje dobit će 35 eura, a 50 eura oni koji se moraju cijepiti drugu dozu cjepiva, objavio je okrug na internetu, a prenosi Fenix magazin.

Potrebno podnijeti zahtjev. Obrazac se može preuzeti sa službene stranice okruga koji se mora ispuniti, ispisati i potpisati, a zatim se može poslati e -poštom ili poštom u okrug Friesland. Druga opcija je da se obrazac može preuzeti i iz gradova i općina. Do kraja tjedna bi trebao biti dostupan i online obrazac.

Uz zahtjev se mora priložiti dokaz o nadoknadivom cijepljenju. “Želio bih izričito zahvaliti državi Donja Saska što zajedno možemo ponuditi ovo nebirokratsko rješenje”, rekao je okružni administrator Sven Ambrosy, budući da država snosi troškove a okrug isplaćuje novac, dodaje portal.

U travnju je medicinska sestra u okružnom centru za cijepljenje napunila šest štrcaljki za cijepljenje protiv korone, uglavnom slanim otopinama. Kako bi se nadoknadili mogući nedostaci cijepljenja, kao mjera opreza trebalo bi ponovno cijepiti oko 10.000 osoba, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike