17.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Sutra je na glavnom trgu u Zagrebu Festival slobode. Evo što su...

Sutra je na glavnom trgu u Zagrebu Festival slobode. Evo što su prosvjednicima poručili Božinović i Markotić

Sutra se na glavnom zagrebačkom trgu održava Festival slobode – prosvjed kojim se želi ukazati da su uslijed pandemije koronavirusa ograničena prava i slobode.

Okupljanje je prIjavljeno, svi sudionici propisanih će se mjera morati pridržavati. Iz Stožera poručuju i da bi, kad je riječ o covid potvrdama, sve iznad 100 osoba trebalo biti prijavIjeno lokalnom stožeru.

”Ljudi prosvjeduju tamo gdje su suočeni sa stvarnim ograničenjima u životu i u radu, a ovi naši hoće iskoristiti taj momentum, međutim u Hrvatskoj pravog razloga za to nema. Ili ćemo pokloniti povjerenje liječnicima u pandemiji ili ćemo vjerovati ljudima kao što profesorica kaže iz nekih Facebook objava”, rekao je Davor Božinović, načelnik Stožera civilne zaštite.

Posljednjih tjedana članovi Stožera kada upućuju poruke građanima, a posebno prosvjednicima, najčešće se služe metaforama i maštovitim prispodobama. Evo kakvu je poruku, kada su u pitanju djeca i mjere, uputila Alemka Markotić.

”Svaki odgovoran roditelj će za bolesno dijete tražiti pomoć od liječnika, neće ići pitati ekipu na internetu i na mrežama čime će liječiti svoje dijete i kako će ga operirati… Nisu djeca naše igračke, oni koji se žele igrati liječnika neka si kupe lutku i šprice, živu djecu neka prepuste struci”, poručila je Markotić, piše RTL.

Liječnica ide na Festival slobode u subotu, kaže da nije antivakserica, ali i: Ta bolest je zloupotrebljena!

Najnovije

Još iz rubrike