13.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policija kazneno prijavila ravnatelja učeničkog doma: Strancima privatno naplaćivao karantenski smještaja u...

Policija kazneno prijavila ravnatelja učeničkog doma: Strancima privatno naplaćivao karantenski smještaja u domu

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, zadarska policija je podigla kaznenu prijavu protiv 58-godišnjaka. Riječ je o ravnatelju učeničkog doma u Zadru iz redova HDZ-a koji je strancima za plaćanje karantenskog smještaja u tom domu davao privatni račun.

Policajci zadarskog Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti.

Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak, kao ravnatelj jedne ustanove u Zadru, tijekom kolovoza 2021. u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, trošak smještaja stranih državljana u navedenoj ustanovi naplaćivao putem uplata na svoj tekući devizni račun i u gotovini, umjesto na žiro račun riznice osnivača ustanove.

Naime, sumnjiči ga se da je petorici stranih državljana, koji su boravili u navedenoj ustanovi, naplatio usluge smještaja putem svog tekućeg deviznog računa, dok je od druge dvojice stranih državljana primio gotovinski iznos, lažno im prikazavši kako ne postoji mogućnost uplate putem žiro računa, iako je bio svjestan da su se uplate u stranoj valuti inače uredno obavljale putem žiro računa.

Nadalje, petorici korisnika usluge smještaja nije izdao račune o naplaćenim troškovima, a sveukupno nezakonito naplaćeni novčani iznos od 16.591,50 kuna nije uplatio na žiro račun riznice osnivača ustanove već ga zadržao za sebe.

Isto tako ga se sumnjiči da je u jednom slučaju usluge smještaja i prehrane stranog državljanina u navedenoj ustanovi u iznosu od 1.715,00 kuna pokušao naplatiti putem uplate na svoj tekući devizni račun, a koja uplata je na kraju uplaćena na žiro račun riznice.

Protiv 58-godišnjaka se nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te pokušaj počinjenja istog kaznenog djela, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike