17.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska MUP: Štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na postupanje...

MUP: Štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na postupanje policije

Iz MUP-a su pojasnili na koji način policija postupa kada su u pitanju štićene osobe i pozivi zaprimljeni s anonimnog broja.

Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe, priopćio je MUP, napomenuvši da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije.

“Tako u skladu sa sigurnosnim procedurama koje se provode prilikom provođenja mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, policija obavlja sigurnosni pregled svih poštanskih pošiljki koje se unose u štićene objekte i prostore, a štićene osobe dužne su prijaviti svu komunikaciju upućenu prema njima s nepoznatih brojeva telefona, nepoznatih adresa elektroničke pošte i općenito iz nepoznatih komunikacijskih izvora. Nakon što se provede prethodno navedena procedura, nadležne stručne službe poduzimaju mjere i aktivnosti iz svog djelokruga rada s ciljem utvrđivanja mogućeg ugrožavanja štićene osobe”, dodaje MUP.

Podsjetimo, turistički radnik iz Starigrada na Hvaru tvrdi da je prije mjesec dana u telefonskom razgovoru Gordana Jandrokovića nazvao Njonjo, zbog čega mu je nakon nekoliko sati na vrata došla policija, piše N1.

VIDEO Beljak Plenkoviću: Zbog Njonje Jandroković prijavio prijetnju policiji; Poznato je da mene pola države zove Pajser, ali…

Policija došla čovjeku pred vrata jer je Jandrokovića nazvao Njonjo?

Najnovije

Još iz rubrike