12.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo U Sloveniji ne možete natočiti gorivo bez covid-potvrde, evo kako to funkcionira

U Sloveniji ne možete natočiti gorivo bez covid-potvrde, evo kako to funkcionira

Slovenija je u srijedu zbog rasta oboljelih od koronavirusa uvela drastične nove epidemiološke mjere temeljene na covid-potvrdama, odnosno takozvanim PCT-uvjetima (preboljeli, cijepljeni ili testirani).

To je sada uvjet za rad, odlazak u trgovački centar, zdravstvenu ustanovu, vožnju javnim prijevozom (od čega su izuzeti učenici osnovnih i srednjih škola), za različite uslužne djelatnosti, javne ustanove i korisnike njihovih usluga.

Uvjet vrijedi čak i za točenje goriva na benzinskim postajama. Sve je to izazvalo bijes dijela javnosti koji se sinoć prelio u nasilni prosvjed ispred zgrade parlamenta u Ljubljani. U neredima je sudjelovalo više od 8 tisuća ljudi, od kojih su neki bacali baklje na zgradu parlamenta te je ozlijeđeno sedam policajaca.

Reporter Ranko Stojanac posjetio je jednu benzinsku postaju u Sloveniji i provjerio kako funkcionira točenje goriva s covid-potvrdama.

Slovenski list Delo u članku objavljenom u srijedu piše kako im je Aleksander Salkič, direktor korporativnih komunikacija Petrola – tvrtke s najvećim brojem benzinskih postaja i skoro 60-postotnim tržišnim udjelom u trgovini naftnih derivata – “rano poslijepodne potvrdio da su na Petrolovim benzinskim postajama blokade s benzinskih postaja ukinute, ali je uvjet PCT-a i dalje obvezan te se također provjerava u slučaju ulaska na benzinske postaje.”

“Njihovi radnici jučer su osjetili bijes kupaca koji su upućivali oštre riječi zbog blokiranih benzinskih postaja i provjere stanja PCT-a prije točenja goriva”, navodi također Delo.

Salkič dodaje “da ljudi sada već znaju da im je potreban PCT pri ulasku u trgovine na benzinskim postajama”.

“Petrol potiče kupce na beskontaktno plaćanje – bez ulaska u trgovinu”, ističe glasnogovornik Petrola, prenosi Index, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike