16.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ravnatelj škole u Krapinskim Toplicama: Sve je po starom. Tražili smo učenika...

Ravnatelj škole u Krapinskim Toplicama: Sve je po starom. Tražili smo učenika da stavi masku, odbio je, okrenuo se i otišao. Roditelji su ispred škole

Prema riječima ravnatelja, ono što se događa u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama, već polako postaje rutina.

“Došli su. Kao i svaki dan, učenik je ušao u školu. Zamolio sam ga da stavi masku kako bi mogao ući u učionicu. Odbio je. Samoinicijativno se okrenuo i napustio zgradu”, govori ravnatelj škole Samson Štibohar.

Kao i zadnjih osam dana, roditelji su pred školom, no danas oko osim njih nema nikoga. Otac dječaka tražio je ravnatelja dokument na temelju kojeg se njegovom sinu zabranjuje ulaz.

“Tog dokumenta nema. Postoji provedbeni akt o nošenju maski. To je pravilo koje vrijedi za sve škole u Hrvatskoj”, kaže ravnatelj.

Jedna prosvjednica nalazi se blizu škole. Tu je i policija.

“Nazovemo ih kad bude incidenata, danas su samoinicijativno u ophodnji. Ako se budu ljudi okupljali, postupit ću po protokolima “, dodaje ravnatelj. Ne vidi izlaz iz ove situacije.

“Ja svaki dan razgovaram s ocem. Nađemo zajednički jezik, no kad dođemo do ove teme, ukopamo se”, kaže ravnatelj.

Učenik škole već deveti dan ne sudjeluje na nastavi jer ne želi nositi masku. Roditelji ga podržavaju, a njima su se u prosvjedima ispred škole zadnjih nekoliko dana pridružili i drugi antimaskeri. Kako je rekao sam ravnatelj, oni su iz drugih mjesta i nemaju veze sa školom.

Zbog svega, u školu su već dolazili pravobraniteljica za djecu i ministar obrazovanja, reagirao je i Centar za socijalnu skrb. Ispred škole su danima i zaštitari, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike