6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Maske ipak nisu pale! Sinjski prosvjetari i učenici odlučili su reći ne...

Maske ipak nisu pale! Sinjski prosvjetari i učenici odlučili su reći ne gradonačelniku Bulju

Sinjski prosvjetari i učenici jutros su poručili NE gradonačelniku Miri Bulju. Unatoč preporuci sinjskog stožera, u škole su stigli s maskama.

Iako se sinjski gradonačelnik jučer pohvalio da mu je lokalni stožer odobrio ukidanje maski u školama, nijedan ravnatelj ni osnovne ni srednje škole takav zahtjev županiji kao osnivaču nije podnio.

Maske ipak nisu pale. U sinjske škole su stariji učenici i profesori ulazili poštujući otprije propisane mjere. I tako ignorirali odluku gradonačelnika i lokalnog stožera..

”Mi poštujemo odluku našeg osnivača i mislim da je ovo bila malo ishitrena izjava gradonačelnika”, rekla je Vesna Samardžić, profesorica u Osnovnoj školi Ivana Lovrića.

Roditelji podijeljeni oko maski u učionicama.

”Mislim što se tiče vezano za djecu, ja bih radije da djeca ne nose tu masku. Jer vidim po svojoj kćerkici koja je šesti razred da njoj to jako smeta i došlo joj je dosta puta slabo”, kazala je Anamarija Dolić.

”Jedan dan me strah, drugi dan jesam za maske…Poštovat ćemo što trebamo i to je to”, rekla je Marija Bešlić.

Niti jedan ravnatelj iz sinjskih osnovnih I srednjih škola nije uputio zahtjev za ukidanjem mjera.

”Škola je jedan uhodan mehanizam I učenici su krenuli po mjerama koje smo već prije propisali. I mi u školi ćemo I dalje nastojati raditi sve radnje koju su u najboljem interesu naših učenika”, kazao je ravnatelj Osnovne Škole Ivana Mažuranića Tomislav Budimir.

Sinjski gradončelnik ipak ne odustaje.

”Naravno ja sam dao prijedlog koji sam dao I stožer ga je prihvatio. Uputio je ravnateljima, a sada neka ti koji nemaju nikakav legitimitet ti, činovnici po županijama i stožerima neka oni odlučuju dalje”, izjavio je sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Što se tiče osnivača, u ovom slučaju županije, sve je jasno.

”Prijedloge može davati svatko, međutim g. Bulj nije stručna osoba koja može procijeniti epidemiološku situaciju. On ima pravo dati prijedloge, međutim nijedna škola nije prihvatila takav prijedlog niti bi mi kao osnivači dali suglasnost školama za ukidanje te mjere. I nema govora o tome za sada dok je ovakva situacija”, rekao je Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije.

Za ministra Fuchsa situacija je preozbiljna da bi se na njoj zarađivali jeftini politički poeni.

”To je nažalost pojava. S moje strane svakako za osuditi da se preko obrazovanja i djece pokušavaju privuči mediji I javnost da ih komentiraju. Sva sreća imamo jako dobre I pametne ravnatelje po školama koji itekako rade u interesu i za dobrobit djece”, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Unatoč inzistiranju sinjskog gradončelnika, čini se da će učenici sinjskih škola na nastavu kao i dosad- s maskama, piše RTL.

Bulj i lokalni stožer u školi ukinuli maske, iz županije se usprotivili. Oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja

Bulj: Stožer je preuzeo ulogu upravljanja državom, ovo je diktatura

Najnovije

Još iz rubrike