15.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vijeće za elektroničke medije dodijelilo je koncesiju TOP Radiju, predsjednik Vijeća glasao...

Vijeće za elektroničke medije dodijelilo je koncesiju TOP Radiju, predsjednik Vijeća glasao protiv

Vijeće za elektroničke medije (VEM) danas je donijelo zaključak da se s društvom TOP Radio potpiše ugovor o koncesiji za frekvenciju 101 MHz za što je glasovalo pet članova vijeća, dok su protiv bili predsjednik VEM-a Josip Popovac i njegov zamjenik Robert Tomljenović.

Vijeće je donijelo zaključak kojim se stručnim službama i tijelima Agencije za elektroničke medije (AEM) nalaže provođenje svih potrebnih postupaka temeljem Zakona o elektroničkim medijima i podzakonskih akata kako bi se s trgovačkim društvom Top Radio d.o.o., kao najpovoljnijim ponuditeljem za koncesijsko područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, potpisao Ugovor o koncesiji, ističu u priopćenju.

Top Radio je bio izabran kao najpovoljniji ponuditelj, napominju u VEM-u, nakon čega su postale poznate činjenice koje u vrijeme donošenja odluke nisu bile poznate vijeću. Zbog toga su od stručnih službi Agencije za elektroničke medije zatražili dodatne provjere vezano uz ponudu Top Radio d.o.o., a prvenstveno vezano uz poslovni prostor ponuditelja u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici.

Isto tako, od ponuditelja su zatražena pojašnjenja koja je on dao u pisanom i usmenom obliku te su izvršene provjere i kod državnih tijela i tijela s javnim ovlastima.

Vijeće smatra da postoje prostorni uvjeti za obavljanje radijske djelatnosti, a što je potvrdio i Hakom u svojem Zapisniku o obavljenom tehničkom pregledu od 2. rujna 2021. na lokaciji ponuditelja u Aveniji Većeslava Holjevca 29.

Jednako tako, Vijeće je primilo na znanje i rješenja Upravnog suda u Zagrebu kojima su odbijeni prijedlozi više tužitelja za odgodu izvršenja donesene odluke VEM-a o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.

”Nakon provedenih dodatnih izvida, vijeće je steklo uvjerenje da je odluka pravilna i zakonita u cijelosti te da utvrđenje je li ili nije ugovor za poslovni prostor u Ulici Junija Palmotića 7 raskinut, nije važno ni odlučujuće za odluku vijeća, obzirom da je nesporno utvrđeno kako odabrani ponuditelj ima prostorne uvjete za obavljanje radijske djelatnosti”, ističu u priopćenju.

Predsjednik VEM-a Josip Popovac i zamjenik predsjednika Robert Tomljenović glasovali su protiv ovoga zaključka te su imali izdvojena mišljenja koja će biti objavljena u zapisniku, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike