17.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport VIDEO Trener Krznar i Lauritsen: Veselimo velikoj utakmici

VIDEO Trener Krznar i Lauritsen: Veselimo velikoj utakmici

– Pred Dinamom je velika utakmica u kojoj svi možemo uživati – istaknuli su trener Damir Krznar i branič Rasmus Lauritsen pred novinarima dan uoči starta grupne faze natjecanja u Europa ligi kad plavima u goste u srijedu u 18:45 sati dolazi londonski West Ham United.

– Nadam se da će biti lijep dan za sve one koji posjete utakmicu, lijep dan za sve aktere, a to znači i za igrače West Hama i Dinama. Veselimo se utakmici, uživat ćemo u njoj, Europa liga je opet u našem gradu ove jeseni i sve su to podaci koji nam daju naslutiti da ćemo uživati, a sportski je nadati se i tome da ćemo napraviti dobar rezultat – dodao je trener Krznar.

Koliko su točne neke najave iz Engleske prema kojima je West Hamu prioritet Premier liga?

– Kako god bilo, mi ćemo se spremiti za West Hamovih najboljih 11, tako smo koncipirali sve treninge i cijelu pripremu. West Ham ima svoj prepoznatljiv stil i sustav, pokušat ćemo ga limitirati bez obzira na to s kojim igračima oni istrče protiv nas. Velika su momčad, jednako je dobar i njihov 14., 15., 16. i 17. igrač kao i oni iz prvih 11. Uostalom, i mi ističemo da je i svaki naš igrač jednako vrijedan kao i svi ostali unutar momčadi.

Jeste li riješili zadnje dvojbe oko sastava?

– Bit ćemo u našoj klasičnoj formaciji, s najužim izborom igrača. U jednom dijelu smo izbor kadra podredili tome da možemo odraditi dva sustava unutar utakmice s istih 11 igrača i to je jedna od vodilja, dakle da možemo u datom trenutku, ako treba, promijeniti i sustav.

Nakon niza uspješnih Dinamovih europskih sezona kako izgleda razgovor s igračima uoči ovakve utakmice?

– Mi u stožeru imamo slatke brige jer su svi naši igrači uvjereni da mogu ponoviti prošlu ili zadnje dvije, tri sezone. Vidite u njima gard pobjednika ili barem gard ljudi koji se ne boje nikoga ni u jednoj utakmici. Takav gard očekujemo i u četvrtak. Nadamo se da će ga dečki i ovaj put pokazati. Rezultat dolazi na kraju, ali igra je ta koja svakog trenera „hrani“. Nadam se da će igrom potkovati takvu priču.

Pred kim je veći pritisak, pred Dinamom koji želi ponoviti prethodne uspjehe ili pred West Hamom koji je, kao engleski predstavnik, ipak u ulozi favorita?

– Svi ti naši uspjesi možda nose jednu dozu pritiska iako na to možemo prije gledati kao vjetar u leđa. Najteže je ponavljati. Zadnje tri sezone bile su iznimno dobre za nas, očekujemo još jednu takvu, imamo snagu, želju, volju… Želimo uvijek probijati granice. Uloga favorita je na leđima West Hama, možda im to može biti nekakvo opterećenje. Ali, početak je natjecanja, obje su momčadi rasterećene i takve će ući u pravu sportsku borbu.

Postoje li brige oko toga na kojoj će razini odigrati povratnici nakon ozljede?

– Arijan Ademi dulje vrijeme nije participirao i sigurno ćemo morati paziti na njegovu minutažu, ali svojom voljom, htijenjem i znanjem nadoknađuje i te neke deficite. Mentalnom snagom nadvladava fizički umor. Imamo i sreću što je Bartol Franjić pauzirao u zadnjem dvoboju reprezentacije, a i mi smo ga malo sačuvali. Vjerujem da će odgovoriti izazovu. Rasmus Lauritsen je u top formi. Svi raspoloživi igrači dat će maksimum, a mi ćemo voditi računa o tome da neke od njih u možebitnom padu ritma dostojno nadomjestimo – zaključio je trener Krznar.

Slično razmišlja i sam Rasmus Lauritsen.

– Kao što je trener rekao, slijedi nam velika utakmica. Spremni smo i pokušat ćemo dati sve od sebe za još jedan dobar rezultat, ali i uživati zajedno s našim navijačima. Sad ćemo, za razliku od prošle sezone, igrati pred svojim navijačima i doista se veselim utakmici.

U Engleskoj se igra posebno čvrst nogomet. Koliko je specifično igrati protiv suparnika s Otoka?

– Isina. Ondje se igra fizički najzahtjevniji nogomet. Takva nas utakmica očekuje i u četvrtak. Ali, pokazali smo u Europa ligi da se možemo nositi s takvim suparnicima. No, jasno je da će biti teško.

Vaš izravni suparnik na terenu zasigurno će biti neugodni napadač Michail Antonio.

– Kad god igrate protiv suparnika s kojim se ranije niste susreli, nastojite se dodatno pripremiti, gledati snimke s njegovim utakmicama… Čvrst je suparnik, za mene će to biti izazov, bit će zabavno boriti se i veselim se utakmici. Volim igrati protiv dobrih suparnika kakvi su u Europa ligi, tu možeš vidjeti koliko si zapravo dobar.

Koliko ste naviknuti na sustav s trojicom u obrambenom redu?

– Već sam igrao u tom sustavu u svojim ranijim klubovima i u Danskoj i u Švedskoj, a i prošle smo sezone u nekim europskim utakmicama igrali na sličan način i pružali dobre izvedbe – dodao je Lauritsen, piše GNK Dinamo.

Najnovije

Još iz rubrike