10.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Zagrebu prilazio starijima glumeći da im želi pomoći pa im upao...

U Zagrebu prilazio starijima glumeći da im želi pomoći pa im upao u stanove i uzeo novac: Pokrao ih je barem dvoje

Zagrebačka policija uhvatila je 47-godišnjeg muškarca koji je u Zagrebu prilazio starijim osobama, te ih pod izlikom da im pomaže pri ulasku u njihove stanove napadao i krao im novac. Sumnjiče ga za dva kaznena djela teške krađe i tri kaznena djela računarne prijevare od kojih su dva ostala u pokušaju.

Policija je izvijestila da se prvi napad dogodio 6. kolovoza u 22 sata kada je 47-godišnjak u Kolarevoj ulici prišao 73-godine starom gospodinu koji se kretao uz pomoć pomagala. Pri ulasku u zgradu 73-godišnjaku je pridržao vrata, a kada se on uputio prema svom stanu lopov ga je slijedio i ondje mu se i obratio. Rukom je gurnuo 73-godišnjaka u unutrašnjost stana gdje mu se lažno predstavio kao službena osoba i od njega zatražio osobnu i bankovne kartice.

Nakon što mu ih je 73-godišnjak predao, on ga je zatražio i PIN kartice te je uzeo i novčanik. Budući da mu oštećeni nije htio dati i svoju torbicu koju je nosio te mu se verbalno suprotstavio, osumnjičeni je izašao iz stana i tog je istog dana na bankomatu pokušao podići novac, međutim nije uspio u toj namjeri.

Drugi slučaj napada na stariju osobu zabilježen je 3. rujna oko 19 sati, kada je žrtva bila 87-godišnjakinja koja se Njegoševom ulicom kretala uz pomagalo. Osumnjičeni joj je prišao u autu, predstavio se kao službena osoba te je zatražio osobnu.

Nakon što se gospođa udaljila, ponovno joj je prišao u Galovićevoj ulici izrazivši želju da joj pomogne pri ulasku u stambenu zgradu. Nakon što je ušla u stan, 47-godišnjak je ušao za njom i ponovno zatražio osobnu iskaznicu. Kada je u prostoriji stana uočio metalnu kasu, iz nje je otuđio bankovne kartice te je od žrtve uzeo i PIN brojeve.

Budući da je 87-godišnjakinja pretpostavila da se osumnjičeni lažno predstavio kao službena osoba, nije mu se suprotstavljala te je on napustio stan. Nakon toga je na bankomatu u dva navrata podigao novac. Sljedećeg dana je ponovno pokušao neovlašteno upotrijebiti prethodno otuđene bankovne kartice, ali taj put nije uspio.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 10.450 kuna. Iz Policijske uprave zagrebačke navode kako su osumnjičenog priveli i predali pritvorskom nadzorniku te da je protiv njega podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike