18.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Treće suđenje "fatalnoj ujni": Optužnica ju tereti da je s maloljetnim nećakom...

Treće suđenje “fatalnoj ujni”: Optužnica ju tereti da je s maloljetnim nećakom bila u vezi i potaknula ga na ubojstvo svog muža

Na splitskom Županijskom sudu iznova kreće suđenje Slađani Novoselnik (35) koju se tereti da je poticala tada maloljetnog nećaka s kojim je bila u ljubavnoj vezi, danas 27-godišnjeg Matiju Franca, na ubojstvo njenog supruga Domagoja Novoselnika u mjestu Vrisnik na otoku Hvaru 2011. godine.

U prvom postupku u rujnu 2012. Novoselnik je osuđena na 22 godine zatvora zbog poticanja, a njen nećak na 10 godina zatvora. Vrhovni je sud tada u odluci, između ostalog, naveo kako se mora uzeti u obzir da optuženi mladić negira ikakvu ulogu svoje ujne “u stvaranju i održavanju volje za usmrćenje Novoselnika”. Prva je presuda ukinuta.

U drugom suđenju 2017., Novoselnik je oslobođena, a mladić osuđen na osam godina zatvora. No, dvije godine kasnije Vrhovni sud ponovno ukida presudu, ovog puta zbog povrede postupka. Naime, na suđenju nisu pročitani iskazi svjedoka koji su uredno dobili pozive, a nisu se odazvali, piše Slobodna Dalmacija.

Predmet je 2019. dobila sutkinja Višnja Strinić koja je do sada pokušavala šest puta započeti raspravu, no sve su bile odgođene, naposljetku i zbog pandemije koronavirusa te potresa na Banovini zbog kojeg okrivljeni nećak i neki svjedoci iz Petrinje nisu dobivali pozive.

Prema optužnici, Domagoj Novoselnik ubijen je zbog veze između njegove supruge Slađane i nećaka koji je živio i radio kod ujaka. Veza između mladića i ujne započela je, prema optužnici, kada je on imao 15 godina, a ujna ga je i potaknula na ubojstvo, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike