17.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković o Vučićevoj provokaciji sa zastavama: Takve akcije nemaju drugi smisao; Podržavam...

Plenković o Vučićevoj provokaciji sa zastavama: Takve akcije nemaju drugi smisao; Podržavam jasan i artikuliran stav Pupovca i Miloševića

Nakon aktualnog sata u Saboru premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

Komentirao je ideju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da na današnji dan svi Srbi u svijetu izvjese srpsku zastavu. Plenković kaže da je to provokacija, prenosi N1.

”Takve akcije nemaju drugi smisao, osim provokacije”, rekao je te dodao da su ožiljci Miloševićeva režima u regiji još živi. ”Svaka vrsta ovakve poruke je zbog izazivanja negativnog efekta. Hrvatska je zrela zemlja”, rekao je Plenković.

Podržao je ”jasan i artikuliran stav Pupovca i Miloševića”’ o tom pitanju. ”Mi ne tučemo na prvu loptu, ne nasjedamo na provokacije. Namjerno se već godinama ne žestim. Najlakše je krenuti u ping-pong žestokih izjava, ali što ćemo postići. Mi ćemo se uvijek ponašati zrelo”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na današnji aktualac.

“Neobičan, jedan od najčudnijih. Ne sjećam se benignijeg aktualnog sata. Ne znam zašto, ja osobno nisam nikad imao manje pitanja. Nikad lakša i jednostavnija. Beljakovo pitanje jedno je od najbizarnijih ikad, prvo nisam ni shvatio o čemu je mislio. Nije loš aktualni sat. Nažalost 99,9 posto ljudi ne gleda jer nema vremena, ali vi (mediji) pratite. Dobro je da se vidi razlika na političkoj sceni. Tu smo svi skupa, čujete jedne, druge, tko se bavi konkretnim, a tko se ne bavi ničime”, rekao je Plenković.

Komentiravši obnovu na Banovini, rekao je da je “cilj da svi tijekom zime budu u što boljim uvjetima”.

“Cijeli proces se mora ubrzati, ne vidim nikakav problem”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Ponovno se osvrnuo i na icident u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama gdje roditelji ne dopuštaju učeniku da nosi masku u školi.

“Ove koji upadaju u škole treba sankcionirati, to je prekršaj i takva praksa je nedopustiva. Nije mi jasno takvo iritantno ponašanje ljudi. Mi smo bili jako mekani i fleksibilni u restriktivnim mjerama, a ovi koji rade cirkus neka vide kako je vani. Nemaju argument za ovo što rade”, naglasio je Plenković.

Još jednom je rekao da mu nije jasno da neki i dalje ne vjeruju u covid. Covid-potvrde postaju obavezne za zdravstvene djelatnike, a oni koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid, morat će se testirati na tjednoj bazi. Na trošak državi. No Plenković kaže da to “neće biti u nedogled jer to nema smisla”, prenosi N1.

VIDEO Vučić pozvao Srbe u Hrvatskoj da izvjese zastavu, Pupovac: Zastave će biti istaknute, kao i do sad; Kritizirao i kritičare ustoličenja na Cetinju

VIDEO Plenkovićev sraz sa Sandrom Benčić: Dobronić Vam nije dobar zbog slučaja Agrokor, izazivate četvrti krug

Najnovije

Još iz rubrike