22.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Susjedi sve bliže brojci od 8000 novozaraženih, COVID propusnice trebat će za...

Susjedi sve bliže brojci od 8000 novozaraženih, COVID propusnice trebat će za ulazak u kafiće

U Srbiji rastu brojke. U posljednjih 24 sata zabilježili su 7723 novih zaraženih osoba. Preminulo je 26 osoba.

Srbija u utorak ima 7723 novih zaraženih osoba. 26 oboljelih je preminulo. Broj hospitaliziranih osoba popeo se na 3211, a na respiratoru je 156 pacijenata. Testirano je 27.927 osoba.

U ponedjeljak je u Srbiji od 21.163 testiranih bilo 6249 pozitivnih osoba.

Tijekom vikenda Krizni stožer održao je sjednicu na kojoj je bilo govora o uvođenju COVID propusnica. Očekuju mišljenje struke.

Prema najavama, COVID propusnice u Srbiji bi u prvo vrijeme bile “ulaznice” na mjesta na kojima boravak nije neophodan, poput kafića i noćnih klubova.

Glavni srpski epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je epidemiološka situacija sve složenija, raste broj zaraženih i preminulih te postoji mogućnost da u ovom valu epidemije u Srbiji bude i više od 8000 novih zaraženih osoba na dnevnom nivou, piše Nova.rs.

“Jedan dio građana poštuje sve mjere, ali većina ne – odbija nositi maske, odbija se cijepiti, ponašaju se po principu ‘ne može nam nitko ništa jači smo od sudbine'”, kazao je Kon.

Ministrica Darija Kisić Tepavčević izjavila je da cijepljenje određenih kategorija za sada nije moguće.

“COVID propusnice koje su uvedene u nekim zemljama pokazale su se efikasnim u motiviranju ljudi da se cijepe”, rekla je Kisić Tepavčević, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike