17.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Pirnat Dragičević: Nisam uvjerila roditelje, ne postupaju u najboljem interesu djeteta

Pirnat Dragičević: Nisam uvjerila roditelje, ne postupaju u najboljem interesu djeteta

Zbog problema u Osnovnoj školi Krapinske Toplice gošća središnjeg Dnevnika HTV-a bila je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

– Bila sam tamo da bih dobila neposredne informacije o tome na koji način djeca i zaposlenici škole podnose ovu cjelokupnu situaciju. Razgovarala sam s dječakom koji se našao u središtu pozornosti i s njegovim roditeljima i nastojala im pojasniti zašto je važno pridržavanje epidemioloških mjera, odnosno kako su iste kao pravilo ponašanja u školi kao rezultat aktualnog epidemiološkog stanja u kojem jesmo donesene radi zaštite zdravlja svih učenika i zaposlenika u školi, objasnila je pravobraniteljica.

– Bojim se da ih nisam uspjela razuvjeriti ih u njihovim osobnim stavovima i rekla bih svojevrsnim zamorom s ovom epidemijom, dodala je.

Na pitanje je li ovo ispravan put za borbu za prava djeteta pravobraniteljica je rekla da nije.

– Zapravo u postupcima prosvjednika se ne radi o borbi za dječja prava. Oni otežavaju ostvarivanja prava djece, prije svega svojeg djeteta. Dakle, dakle ne postupaju u najboljem interesu svoga djeteta. Otežavaju mu ostvarivanje zdravstvenih prava, prava na obvezno obrazovanje te i prava na privatnost , rekla je Helenca Pirnat Dragičević.

Podsjetimo, ne smiruje se situacija u OŠ Krapinske Toplice. Učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku, ni danas nije pohađao nastavu. Roditelji su u društvu desetak osoba stigli pred školu, a policija ih je udaljila te roditeljima uručila prekršajni nalog. U školi je bila i pravobraniteljica za djecu.

Topličanima je dosta i medijske pozornosti i prosvjeda. No, i sutra će zaštitari dočekivati učenike i nastavnike, a policija provodi kriminalistička istraživanja.

Najnovije

Još iz rubrike