14.9 C
Zagreb
Naslovnica Tech Otkriven novi oblik covida: Simptomi su bili netipični, doktori su isprva mislili...

Otkriven novi oblik covida: Simptomi su bili netipični, doktori su isprva mislili da je pacijent imao rak pluća

Stanovnik Turske N.T. zarazio se koronavirusom na sasvim neobičan način. Prema riječima njegove doktorice, pacijentu je COVID-19 oponašao karakteristike raka pluća, javlja Radio Sarajevo.

Pacijent kojem je postavljena dijagnoza raka pluća prije operacije bio je pozitivan na koronavirus zbog čega je operacija odgođena. Nakon liječenja infekcije, na njegovim plućima više nije bilo tragova raka.

Liječnica Fatos Kozanlı pratila je pacijenta i rekla je kako postoji velika šansa da je on prvi u svijetu zaražen takvim oblikom koronavirusom. Kada je posjetio bolnicu prvi puta patio je od bolova u prsima i otkriven mu je tumor na desnom plućnom krilu širok četiri centimetra.

Doktorica, koja ga je trebala operirati, nakon preboljenja koronavirusa ponovno je napravila snimke pluća koje su pokazale kako pacijent uopće nije imao tumor.

“Imao je simptome vrlo, vrlo slične karcinomu pluća. Ali posljednje snimanje prije operacije pokazuje da je nestalo. Bili smo iznenađeni. Tumor ne može nestati sam od sebe. Da je patio od neke druge bolesti, ni to ne bi nestalo za tako kratko vrijeme. Naši nalazi pokazali su da je COVID-19 u potpunosti oponašao simptome raka pluća”, objašnjava Kozanlı.

Iako je bolovao od korone, pacijent nije imao tipične simptome pa je informaciju da je zaražen dobio tek pozitivnim PCR testom. Njegova liječnica rekla je kako je čitala stručne časopise, ali da na ovakav slučaj nije još naišla, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike