21 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Bolnice u New Yorku obustavljaju na neko vrijeme porođaje. Radnici masovno daju...

Bolnice u New Yorku obustavljaju na neko vrijeme porođaje. Radnici masovno daju otkaze, uzrok – cijepljenje protiv covida

U nekim bolnicama New Yorka ovog mjeseca neće biti rodiljskih usluga jer je odbijanje nekih zaposlenih da se cijepe protiv korone dovelo do nedostatka osoblja.

Primjerice Opća bolnica Lewis County bilježi masovne otkaze zbog obaveznog cijepljenja što dovodi neke usluge u pitanje, rekao je u petak izvršni ravnatelj Gerald R. Cayer. Rodilište već ima nedostatak osoblja, s najmanje šest otkaza do sada, dok je još sedam članova osoblja izrazilo nespremnost za cijepljenje, piše NBC News.

“Nakon 24. rujna nismo u mogućnosti sigurno pružati te usluge te nam ne ostaje ništa drugo nego da neko vrijeme ne radimo porođaje”, poručili su.

Rok za zaposlene u zdravstvenom sustavu da dobiju prve doze cjepiva je 27. rujna prema državnom zakonu. Izuzeci su napravljeni za one koji su alergični ili su ranije imali neželjene reakcije na cjepiva.

“Kao zaposleni imamo obavezu ne dovoditi u opasnost one o kojima brinemo ili naše suradnike”, rekao je Cayer.

Od Ministarstva rada zatraženo je da se donese hitna odluka da poslodavci s više od 100 zaposlenih moraju od svojih zaposlenika tražiti dokaz da su cijepljeni, a oni koji to nisu napravili morat će biti podvrgavani tjednim testiranjima ili će se poslodavci suočiti sa 14.000 dolara kazni po prekršaju, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike