4.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Vukovar: Britanski državljanin došao u posjet rodbini, pa zapalio hrvatsku zastavu

Vukovar: Britanski državljanin došao u posjet rodbini, pa zapalio hrvatsku zastavu

Tijekom proteklog vikenda u Policijskoj postaji Vukovar provedeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim državljaninom Velike Britanije (Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske) kojim je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske, objavili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja stranac je došao u posjet rodbini koja živi na području Vukovarsko-srijemske županije te je 11. rujna oko 3 sata u Vukovaru, u ulici Blage Zadre, otvorenim plamenom zapalio zastavu koja je bila na pročelju stambene zgrade, čime ju je oštetio, a time i oskvrnuo ugled Republike Hrvatske.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su protiv osumnjičenika podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Povreda ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, a tijekom daljnjeg postupka istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Najnovije

Još iz rubrike