22.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Prave cjepidlake: Ovo su tri najpedantnija horoskopska znaka

Prave cjepidlake: Ovo su tri najpedantnija horoskopska znaka

Oni su izvanredno uredni, paze na najsitnije detalje i žele u svakom trenutku znati kako stoje svari, o čemu god se radilo. Otkrijte tko sačinjava trojac zodijačkih cjepidlaka

Djevica

Budući da njen vladar Merkur između ostalog voli red, pripadnike ovog znaka odlikuje urednost koja ponekad graniči s opsesijom. Sve oko nje treba biti posloženo u skladu s redom, logikom i simetrijom. Grozi se nečistoće, nepravilnosti, zakrčenih prolaza i stvari nabacanih na hrpu. Ima pozamašne zalihe svih sredstava za čišćenje i dezinfekciju. Zbog njene pretjerane pedanterije život s njom povremeno je težak, no ta joj je značajka vrlo korisna u poslu.

Zanimanja u kojima se traže oko za detalje, preciznost i sposobnost opažanja grešaka za Djevicu su kao stvorena. Težnja perfekcionizmu i urednosti može je navesti da zaboravi na zabavu i hobije. Stoga je važno da se nauči opustiti i ne prima k srcu kaotičnu prirodu svijeta.

Jarac

Ovaj rođeni perfekcionist voli imati stvari pod nadzorom, a pedantnost mu pruža takav osjećaj. U stanju je dobiti živčani slom ako neka stvar nije na svom uobičajenom mjestu, ali ne zbog opsjednutosti urednošću, već zato što mu to smanjuje osjećaj kontrole. U stanju je satima se baviti pojedinošću koju bi netko drugi smatrao nebitnom.

Na svoj račun nerijetko dobiva komentare da je cjepidlaka. Barem dvaput provjerava je li sve dobro napravio, čime izbjegava pritužbe na kvalitetu svog rada.

Bik

Voli i zahtijeva uredno okružje, no nije manijak pospremanja kao Djevica, niti će se kao Jarac uzrujati odloži li netko šalicu milimetar lijevo ili desno od njenog uobičajenog mjesta. Međutim kad dobije zadatak, prvo mora pomno analizirati sve dijelove i korake od kojih se sastoji, piše N1.

To zahtijeva vremena, a problem može nastati i kad od svojih suradnika i podređenih očekuje isti pristup. Njegova pedanterija tu često prelazi u gnjavljenje, jer nalazi dlaku u jajetu čak i kad je prema tuđim kriterijima posao dobro obavljen, piše tportal.

Najnovije

Još iz rubrike