21 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako se riješiti insekata bez opasnih kemikalija?

Kako se riješiti insekata bez opasnih kemikalija?

Jednom kada bube uđu u kuću, teško ih se riješiti.

Bez obzira na to koja vrsta kukaca vas muči, uvijek ih se možete riješiti prirodnim sastojcima i pripravcima umjesto da se trujete kemikalijama.

Cimet

Iako su mravi prilično otporni, cimet bi ih mogao otjerati. Samo ga trebate posipati po mjestima gdje prolaze.

Esencijalna ulja

U ormare i ladice, na kuhinjske radne površine i duž podnih daski pošpricajte ulje lavande ulje ili peperminta, jer oba ulja tjeraju mnoge vrste insekata.

Ocat

Pauci ne podnose octenu kiselinu iz bijelog octa pa je vrlo efektivna u borbi protiv njih. Razrijedite ga s vodom u omjeru pola/pola i pošpricajte duž podnih letvica u koje pauci najradije ulaze.

Borna kiselina i šećer u prahu

Protiv otpornih insekata možete napraviti zamku s bornom kiselinom i šećerom u prahu: dok ih šećer privlači borna kiselina žohare ubija, no nije otrovna za ljude ni za kućne ljubimce. Ipak, može nadražiti oči i kožu pa pripravak ne treba stavljati na kuhinjske plohe i na površine koje diramo prstima ili po kojima naši ljubimci rado njuškaju – zamku postavite iza hladnjaka, pećnice, mašine za pranje suđa, ispod sudopera, duž mjesta gdje su ormarići naslonjeni na zid i u smočnicu, prenosi Večernji.

Krastavci

Jednostavno ih narežite na kriške i stavite ih na mjesta gdje mravi ulaze u kuhinju: oni naime instinktivno bježe od mirisa krastavaca, posebno gorkih vrsta, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike