21.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Fuchs o maskama u školi: Ako postoje neka pravila, onda ona vrijede...

Fuchs o maskama u školi: Ako postoje neka pravila, onda ona vrijede za sve

Ministar Fuchs održao je sastanak s predstavnicima škole u Krapinskim toplicama ispred koje su se i jutros pojavili antimaskeri, a sve zbog toga što je i jutros jedan učenik odbio nositi masku u zajedničkim prostorijama pa napustio školu.

Ministar je dao izjavu nakon sastanka.

“Mi smo u prvom redu stigli ovdje da bi pružili podršku ne samo ravnatelju, nego i nastavnicima i osoblju škole koja je pretrpila jedan nemili događaj. Ovaj događaj ostavio je određeno traumatsko iskustvo ljudima koji rade u školi. Zahvaljujem županiji koja se uključila kako se ne bi ponavljali ovakvi čudni događaji”, rekao je Fuchs.

Ministar je podsjetio kako su prema Zakonu o okuplajnju zabranjena okupljanje oko i u obrazovnim ustavnovama za vrijeme dok su djeca u objektu.

“Sigurno nije bilo lijepo gledati provaljivanje u školu. To se ne smije događati. Ja sam u koordinaciji s ministrom unutarnjih poslova”, ističe.

Ministar kaže da svatko može imati svoje uvjerenje.

“Netko tko ne želi nositi masku po kući i na privatnim mjestima, ali ako postoje neka pravila, ta pravila vrijede za sve. U prvom redu je sigurnost djece, a onda i nastavnika, poslije toga sve ostalo. Hoće li se mjere korigirati, ovisi o epidemiološkoj situaciji. Ako situacija bude išla u smjeru da se nešto može mijenjati u epidemiološkim mjerama, onda će se mijenjati. Ovo je velika škola koja može osigurati uvjete za učenike”, rekao je.

“Ne vjerujem da je takav užasan problem da djeca u zajedničkim prostorijama trebaju staviti masku da nekakva horda treba upadati u škole i prosvjedovati”, dodaje.

Ministar je rekao da će zasad staviti pod nadzor sve objekte u kojima se odvija nastava.

“U koordinaciji s policijom će se to nadzirati do daljnjega. Zaštitari će biti ovdje u školi do kad bude potrebe”, istaknuo je ministar, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike