17.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Antimaskeri pred školom u Zagorju, školu čuvaju zaštitari

Antimaskeri pred školom u Zagorju, školu čuvaju zaštitari

Nakon incidenta u petak kada su prosvjednici koji se protive maskama nasilno upali u školu u Krapinskim Toplicama pri čemu je čistačici pozlilo pa je hospitalizirana, jutros su se antimaskeri ponovno pojavili pred školom.

Zbog svega je stigla i interventna policija koja je stala pred prosvjednike.

Od danas ulaz u školu čuvaju i dva zaštitara.

Kako javlja portal Zagorje International, zasad je sve mirno, osim nekoliko verbalnim ispada prema novinarima. Prosvjednici su predvođeni Kristijanom Gaćinom koji je i pokrenuo pobunu pozivajući se na dobrobit sina koji ide u školu u Krapinskim Toplicama. Njegov je sin danas odbio ući u školu nakon što je ponovno upozoren da je maska obavezna na ulazu u školu. Maske se, inače, u toj školi moraju nositi samo na hodnicima i u zajedničkim prostorijama, ne i u učionicama.

“Danas su prosvjednici doveli učenika u školu, koji je ušao, ali na zamolbe da je u školi u zajedničkim prostorima potrebno nositi masku, odbio je ući u školu i samovoljno je izašao iz nje. Zaštitari ne stvaraju poteškoće nikom pri ulazu, oni samo paze na red i mir, a mi nastavljamo s nastavnim procesom kao da se ništa ne događa. A ovim prosvjedom se moraju baviti institucije koje su za to zadužene. Jutros je stigao tim psihologa, za pružanje psihološke pomoći djelatnicima kojima je prouzročena šteta, a onda će se utvrditi situacija s učenicima koji su prisustvovali ulasku nasilničke horde, i svjedočili vrijeđanju i govoru mržnje. Djeca su još uvijek pod stresom i šokom, mnog prvašići su u petak išli plačući kući. Dobili smo i dosta poziva roditelja koji su tražili zaštitu svoje djece, a o svemu su obaviještene sve institucije, vidjet ćemo koja će biti daljnja postupanja u narednom periodu, da se šteta svede na najmanju moguću razinu”, kazao je ravnatelj škole Samson Štibohar, potvrdivši informaciju da je za danas najavljen i dolazak ministra obrazovanja Radovana Fuchsa i njegovog tajnika u školu te ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje.

“Sigurnost učenika i neometano odvijanje nastave nama je prioritet i prvi cilj, a dalje ćemo vidjeti”, zaključio je Štibohar, prenosi Zagorje International, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike