21 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zaštitari sutra ispred osnovne u Krapinskim Toplicama, župan: Mirno sutra dopeljajte svoju...

Zaštitari sutra ispred osnovne u Krapinskim Toplicama, župan: Mirno sutra dopeljajte svoju djecu

Nakon upada antimaskera u školu u Krapinskim Toplicama – sutra će na hodnicima učenike dočekati zaštitari koji su danas preuzeli ključevi škole.

U školu stiže i pomoć za učenike koji su svjedočili incidentu, a koju šalje Ministarstvo obrazovanja.

Zaštitu od Ministarstva za školske djelatnike traže Nastavničke grupe s Facebooka, kao i da se kazni izgrednike, koji su upali u Osnovnu školu.

Ova “svinjarija”, kako ju je nazvao ministar Radovan Fuchs jučer, počela je s početkom školske godine, kada se jedan roditelj pobunio jer mu dijete mora nositi masku u školskim prostorijama.

“Od ponedjeljka je angažirana zaštitarska tvrtka koja će osiguravati nesmetani nastavni proces kako bi svi sudionici osjećali e sigurni kao i do sada. Ova eskalacija u petak nam je dala na znanje da je naša sigurnost narušena. Kako se to sve dogodilo nakon radnih vremena koji jesu i uputa roditelja koji su mi javili i učitelja koji su primijetili dječji stres i strah, danas sam reagirao i uputio pismo pravobraniteljici”, rekao je Samson Štibohar, ravnatelj te osnovne škole.

Više o situaciji koja je esklairala prvog tjedna nastave iz Krapinskih Toplica nastavlja Goran Latković sa županom Željkom Kolarom .

Od sutra su zaštitari ovdje, koliko dugo će morati reagirati?

Nismo očekivali ovo, ali zaštitari će biti tu koliko god će biti potrebno, dok djeca nisu sigurna kao i učitelji, dok osoblje nije sigurno.

Koji je Vaš stav?

Ja mogu razumijeti da se netko ne slaže s mjerama, da iskaže nezadovoljstvo, ali ne može tako da ugrožava drugu djecu. Mi ovdje imamo 308 učenika, 2 roditelja koja ne žele da se pridržavaja njihova djeca mjera, to znači da 306 ne vole svoju djecu? Ne, ali se to ne radi tako da namećete svoje mišljenje i to ovako neće ići.

Kako je moguće da ptpuno nepoznati ljudi dođu? Policija je zakazala po Vašem mišljenju ili…?

Vjerujem da ste razgovarali s ravnateljem, ovo je bilo najavljeno kao mirni prosvjed, ali ne i skup. Neću ulaziti u to da li je to trebalo biti spriječeno, ali zakon kaže da skupova nema pored škola i vrtića dok su na nastavi. Mislim da i 10 osoba može napraviti nered. Hoće li policija biti ovjde sutra, ne znam. Obavit će svoj posao, a mi smo osigurali i pozvali zaštitarsku službu – djeca će biti sigurna, a ja poručujem svima da decu mirno dopeljaju sutra, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike