10.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Posavec unatoč uhićenju nije izgubio na popularnosti u Međimurju, dobio i grupu...

Posavec unatoč uhićenju nije izgubio na popularnosti u Međimurju, dobio i grupu podrške na Facebooku: Matija je teško zamjenjiv

Stanovnici Međimurja bili su veoma iznenađeni kad je uhićen njihov sada već bivši župan Matija Posavec. Posavec je priznao USKOK-u da je uzeo mito od 10 000 kuna i iskoristio svoj položaj kako bi zaposlio dvije službenice.

Posavec je dao ostavku i pušten je da se brani sa slobode, a postoje i glasine kako će se ponovo kandidirati na izborima. Na prošlim izborima osvojio je oko 65 posto glasova, a čini se da i dalje uživa veliku podršku Međimuraca.

Na Facebooku je jučer osnovana i grupa podrške bivšem županu i trenutno ima 3700 članova.

”Čemu ostavka ako vidiš da smo većina uz tebe? Doniraj tih 10.000 kuna za bolesnu djecu. Čemu novi izbori? Samo trošak !! Te pare rade potrošite na one kojima su potrebitiji, a ne na izbore! Ovako i onako buš opet župan! Koji smisao onda novih izbora!??”, pita se jedan građanin u ovoj Facebook grupi.

”Župan koji je znao o svojoj županiji sve, od gospodarstva do kulture, čovjek koji je znao ne svaku općinu nego svako mjesto , svaku udrugu , čovjek koji je znao prioritete pojedinca i radio za narod. Zar nama treba netko tko će nas slučajno doživljavati Našu kulturu , razvoj, gospodarstvo … istina nitko nije nezamjenjiv, ali je Matija Posavec teško zamjenjiv….duhom, voljom i energijom za Međimurje . Podrška Matiji Posavcu”, napisala je jedna Međimurka u grupi.

Posavec je nakon uhićenja podnio ostavku i zbog toga će se u Međimurju morati ponovo održati izbori. Šuška se da već planira natrag u izbornu u utrku i za to ne postoji zakonska prepreka osim ako mu u međuvremenu ne stigne i pravomoćna sudska presuda, što je u ovom kratkom roku ipak teško očekivati.

Portal eMeđimurje upitao je svoje čitatelje bi li ponovo glasali za Posavca ukoliko se kandidira i 80 posto anketiranih odgovorilo je ”da”. Očito je da bivši župan i dalje uživa podršku brojnih Međimuraca, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike